מתכון: עוגיות ג'ינג'ר Gingerbread biscuits

עוגיות מסורתיות שמקורן באירופה של ימי הביניים, ונחשבות לאחד המאפים המזוהים ביותר עם עונת החורף והחגים ||| מבוססות על שילוב עשיר של תבלינים מחממים ובראשם זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר), קִנָּמוֹן, ציפורן ולעיתים גם אגוז מוסקט או הל – המעניקים להן ניחוח עמוק וטעם מתובל ומעט חרפרף ||| המתיקות מגיעה בדרך כלל מדבש, מולסה או סוכר חום, מה שתורם גם לצבען הכהה ולמרקם הייחודי שלהן ||| המרקם של עוגיות זנגביל משתנה בין אזורים וסגנונות: יש עוגיות פריכות וקשות המתאימות לקישוט ולבניית בתי ג’ינג’ר כמו באגדות, ויש גרסאות רכות ולעיסות יותר ||| מעבר להיותן מאפה, הן מהוות סמל תרבותי וחגיגי, ומשמשות לקישוט, מתנות ביתיות וליווי מושלם לקפה, תה או יין חם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות ג'ינג'ר (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (3 תבניות)

בצק:

לציפוי:

לציפוי סוכר:

שלבי הכנה:

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד וחלק והניחו לבצק לנוח במקרר למשך 24 שעות
  2. לאחר מכן, רדדו את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ
  3. בעזרת קורצן עוגיות בצורות שונות (כוכב, סהר, לב, עיגול ועוד) חתכו את הבצק
  4. חממו תנור ל- 170 מעלות וצפו תבניות אפייה בנייר אפייה
  5. בקערית טרפו את הביצה עם החלק לקבלת בלילה נוחה לעבודה
  6. מרחו את עוגיות הבצק בביצה הטרופה וסדרו בתבניות המרופדות
  7. הכניסו לתנור ואפו במשך 8 דקות. הערה: הלבקוכן צריך להיות עדיין רך מאוד כשהוא יוצא מהתנור, מכיוון שהוא ימשיך להיות רך מאוד
  8. הכנת ציפוי הסוכר: בקערית טרפו את הביצה והוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר המנופה תוך כדי ערבוב היטב עד שהמרקם מגיע למרקם הרצוי
  9. מלאו שקית סנדוויצ'ים בציפוי המוכן וחתכו פינה אחת. שימו לב שהחור יהיה קטן מאוד!
  10. הזליפו את ציפוי הסוכר בכל צורה שאוהבים (כמו בתמונה)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *