עוגיות מסורתיות שמקורן באירופה של ימי הביניים, ונחשבות לאחד המאפים המזוהים ביותר עם עונת החורף והחגים ||| מבוססות על שילוב עשיר של תבלינים מחממים ובראשם זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר), קִנָּמוֹן, ציפורן ולעיתים גם אגוז מוסקט או הל – המעניקים להן ניחוח עמוק וטעם מתובל ומעט חרפרף ||| המתיקות מגיעה בדרך כלל מדבש, מולסה או סוכר חום, מה שתורם גם לצבען הכהה ולמרקם הייחודי שלהן ||| המרקם של עוגיות זנגביל משתנה בין אזורים וסגנונות: יש עוגיות פריכות וקשות המתאימות לקישוט ולבניית בתי ג’ינג’ר כמו באגדות, ויש גרסאות רכות ולעיסות יותר ||| מעבר להיותן מאפה, הן מהוות סמל תרבותי וחגיגי, ומשמשות לקישוט, מתנות ביתיות וליווי מושלם לקפה, תה או יין חם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (3 תבניות)
בצק:
- 320 גרם קמח שיפון
- 2 ביצים L
- 70 גרם דבש
- 140 גרם אבקת סוכר
- 1 כף סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת קקאו
- 1 כפית תערובת תבליני זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר)
- 1 כף אחת רסק תפוח-עץ
לציפוי:
לציפוי סוכר:
שלבי הכנה:
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד וחלק והניחו לבצק לנוח במקרר למשך 24 שעות
- לאחר מכן, רדדו את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ
- בעזרת קורצן עוגיות בצורות שונות (כוכב, סהר, לב, עיגול ועוד) חתכו את הבצק
- חממו תנור ל- 170 מעלות וצפו תבניות אפייה בנייר אפייה
- בקערית טרפו את הביצה עם החלק לקבלת בלילה נוחה לעבודה
- מרחו את עוגיות הבצק בביצה הטרופה וסדרו בתבניות המרופדות
- הכניסו לתנור ואפו במשך 8 דקות. הערה: הלבקוכן צריך להיות עדיין רך מאוד כשהוא יוצא מהתנור, מכיוון שהוא ימשיך להיות רך מאוד
- הכנת ציפוי הסוכר: בקערית טרפו את הביצה והוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר המנופה תוך כדי ערבוב היטב עד שהמרקם מגיע למרקם הרצוי
- מלאו שקית סנדוויצ'ים בציפוי המוכן וחתכו פינה אחת. שימו לב שהחור יהיה קטן מאוד!
- הזליפו את ציפוי הסוכר בכל צורה שאוהבים (כמו בתמונה)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













