מאכל קלאסי מהמטבח הגאורגי, שבו פרוסות חצילים מטוגנות או צלויות מגולגלות סביב ממרח אגוזים עשיר ומלא טעם ||| המנה נקראת לעיתים גם Badrijani Nigvzit או בשפה הגאורגית ბადრიჯანი ნიგვზით שפירושו חציל עם אגוזים ||| המילוי הקלאסי מבוסס על אגוזי מלך טחונים עם שום, כוסברה, חומץ, תבלינים גאורגיים טיפוסיים כמו תערובת כורכום – חמרצ’ו סונלי ||| באדריג’אני מוגש לרוב בטמפרטורת החדר כחלק משולחן סעודה חגיגית גאורגית עמוסת מנות צבעוניות ||| זהו שילוב מדויק של מרקמים: רכות החציל, הקרמיות של ממרח האגוזים והחמיצות הקלה מהחומץ והרימון ||| בקצרה – באדריג’אני הוא מאכל טבעוני מסורתי, פשוט להכנה וטעים להפליא, שממחיש את העושר והאיזון שבמטבח הגאורגי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 3-4 חצילים בינוניים
לטיגון
למילוי
- 300 גרם אגוזי מלך
- ½1 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 1 כף סילאן
- ½1 כפיות מלח
- קורט פִּלְפֵּל לבן
- ½ כפית קִנָּמוֹן
- 1 כפית זעפרן
- 2 שיני שום
- ½ בצל בינוני
- ½ כוס מים רותחים
להגשה
- אגוזי מלך שבורים
- גרעיני רימון
שלבי הכנה
- מקלפים את החצילים וחותכים אותם לפרוסות של 1-1.5 ס"מ
- ממליחים את החצילים ומניחים במסננת מעל צלחת עמוקה ונותנים לחצילים להגיר / להפריש את הנוזלים המרים הטבעיים, במשך 1-2 שעות
- שוטפים את פרוסות החצילים מההפרשות ומלח, ומייבשים אותן בנייר מגבת
- מטגנים את החצילים עד שהם רכים לגמרי
- מניחים את הפרוסות המטוגנות על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן
- הכנת המילוי: במְעַבד מזון טוחנים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מניחים על כל פרוסה במרכז החלק הרחב, כף מילוי נדיבה
- מגלגלים את פרוסת החציל סביב המילוי בצורה הדוקה. טיפ: מומלץ לעבוד בידיים רטובות לנוחות ומניעת הדבקה
- מפזרים גרעיני רימון ושברי אגוזי מלך, ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון კარგი მადა
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













