מתכון: עוגיות שקדים הולנדיות Gevulde koeken

מאפה הולנדי קלאסי ואהוב, הנחשב לסמל של מאפיות הולנדיות מסורתיות ומשמעות השם היא עוגיות ממולאות ||| אכן מדובר בעוגיות חמאה גדולות ועגולות, שבמרכזן מסתתר מילוי עשיר של מרציפן או מחית שקדים מתוקה ||| המרקם של הבצק פריך מבחוץ אך רך מעט מבפנים, מה שיוצר שילוב מושלם בין פריכות לעדינות ||| העוגיות נוצרו לראשונה במאה ה־18 ונאפו בדרך כלל בחגים ובאירועים משפחתיים, אך כיום הן נמכרות כל השנה בבתי קפה, מאפיות וחנויות נוחות בהולנד ||| החלק העליון שלהן מצופה בביצה לקבלת גוון זהוב מבריק, ובמרכזו נהוג להניח שקד לקישוט וזה סימן ההיכר של העוגייה ||| במובנים רבים זו אחת העוגיות שמגלמות את רוח המטבח ההולנדי: פשוטה, כפרית אך מדויקת ומלאת חמימות ביתית ||| בדרום הולנד, העוגייה נקראת גם vulkoek או vulde herenkoek כלומר עוגת ג'נטלמן ממולאת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות שקדים הולנדיות (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

למלית

לקישוט

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה, סוכר ושמנת עד לקבלת תערובת חלקה
  2. מוסיפים ביצה ומערבבים כדקה נוספת
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, תערובת התבלינים, ומלח ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי
  4. מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ויוצרים בידיים כדור בצק
  5. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לצינון
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  7. הכנת העוגיות: מרדדים את הבצק ליריעה של 2-3 מ"מ
  8. חותכים 20 עיגולים בקוטר 10 ס"מ
  9. הניחו 10 מהעיגולים על תבנית האפייה
  10. בקערית ערבבו את מחית השקדים עם ביצה אחת לקבלת עיסה נוחה לעבודה
  11. שימו כף מחית שקדים במרכז כל עיגול בצק
  12. הניחו על עגולי הבצק עם המלית את שאר עיגולי הבצק שנשארו ולחצו בעדינות על הקצוות כלפי מטה כדי לסגור את העוגיות היטב
  13. מרחו את החלק העליון של העוגיות בביצה טרופה ונעצו מעל 1-2 חצאי שקדים
  14. לאחר שהוספתם את כל חצאי השקדים, מרחו שכבה נוספת של ביצה טרופה וזה ימנע מהשקדים ליפול
  15. הכניסו לתנור ואפו במשך 12-15 דקות עד הזהבה יפה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *