קינוח אלגנטי ומורכב שמאזן באופן מושלם בין מתיקות ועומק מלוח-קרמלי ||| טארט עשיר בחמאה, סוכר וקמח, שנאפת עד שהיא זהובה ופריכה ||| המלית הייחודית משלבת דבש טבעי, שמנת מתוקה, סוכר וקורנפלור ליצירת קרם חלק וקטיפתי ||| יחד עם חלמוני ביצים שמעניקים גוף ויציבות. נגיעה של מלח עדין שוברת את המתיקות ומדגישה את טעמי הדבש העמוקים ||| זה קינוח מעודן במראה ובטעם, שמתאים במיוחד לאירוח או לסיום ארוחה חגיגית ||| שילוב הטעמים – חמאה, דבש ומלח – מעניק לו אופי אירופי-עכשווי, המזכיר טופי מלוח אך בגרסה מאוזנת ואלגנטית יותר ||| מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, עם מעט שמנת מוקצפת או גרגרי מלח ים מעל או לצד כדור גלידת וניל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (תבנית 22 ס"מ וגובה 2 ס"מ)
לבצק פריך
למלית דבש מאוזנת
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 120 גרם סוכר
- 50 גרם קמח תירס (קורנפלור)
- 80 גרם חלמוני ביצים
- 100 גרם דבש
- 3 גרם מלח
שלבי הכנה
- הכנת הבצק פריך: במעבד מזון או במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת בצק פירורים דקים
- מוסיפים לבצק את הביצה, ומנמיכים את מהירות המערבל עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק בין שני גיליונות נייר אפייה, לקבלת בצק בעובי 3-2 מ"מ ובקוטר גדול מתבנית הטארט (24-25 ס"מ לערך)
- מצננים את הבצק כשעה במקרר
- מעבירים את הבצק לתבנית הטארט ומצמידים את הבצק לשולי התבנית
- בעזרת סכין חותכים את הקצוות שמעבר לתבנית ומעבירים את התבנית עם הבצק, למקפיא למשך 15 דקות לפחות
- הכנת מלית הדבש: בסיר מביאים לרתיחה את השמנת מתוקה, סוכר וקורנפלור תוך כדי בחישה טובה לקבלת בלילה אחידה
- בקערה טורפים היטב את חלמוני הביצים עם דבש ומלח לקבלת מקצפת אחידה
- יוצקים את בלילת השמנת מתוקה החמה, בהדרגה ותוך כדי ערבוב, לתוך מקצפת החלמונים
- מסננים את תערובת השמנת מתוקה ודבש ומצננים לטמפרטורת החדר
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- יוצקים את המלית על קלתית הטארט הקפואה, ואופים במשך 40-45 דקות, עד להתייצבות המלית
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













