מתכון של פלאן Flan או קרם קרמל Crème caramelשמוגש כקינוח כמעט בכל מסעדה ||| מקורו עוד לפני הספירה עם ביצים כמרכיב העיקרי של המתכון, על ידי הפיניקים, היוונים והרומאים, שקראו לו טירופטינה Tyropatina ||| בימי הביניים המשיכו לצרוך את הפלאן במיוחד בתקופת התענית Lent של לפני הפסחא, שנאסרו מאכלים כמו בשר ||| למרות שהחל מהמאה ה-7 ואילך הוא החל להיות פופולרי במדינות שונות, שכן באותה תקופה הוא קיבל את השם פלאן Flan ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 מנות)
אופן הכנה
- בסיר קטן ממיסים כוס סוכר עם 8 כפות מים עד שמתקבל צבע חום (קרמל)
- יוצקים את הסירופ לתבנית סילקון עגולה 23 ומניחים אותה בתוך תבנית גדולה יותר מלאה מים רותחים (שיטת אמבט מרים)
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם כוס סוכר ותמצית וניל לקבלת בלילה אחידה
- בסיר מחממים את החלב והשמנת עד סף רתיחה
- יוצקים את בלילת החלב ושמנת בהדרגה לקערה עם בלילת הביצים תוך ערבוב תמידי, עד שמסיימים על מיזוג שתי הבלילות
- מחממים תנור ל- 150 מעלות
- יוצקים את התערובת שנוצרה על שכבת הקרמל סוכר שבתבנית
- אופים כשעה וחצי
- מניחים במקרר ל- 24 שעות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…