חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קרם קרמל Crème caramel

מתכון של פלאן Flan או קרם קרמל  Crème caramelשמוגש כקינוח כמעט בכל מסעדה ||| מקורו עוד לפני הספירה עם ביצים כמרכיב העיקרי של המתכון, על ידי הפיניקים, היוונים והרומאים, שקראו לו טירופטינה Tyropatina​ ||| בימי הביניים המשיכו לצרוך את הפלאן במיוחד בתקופת התענית Lent של לפני הפסחא, שנאסרו מאכלים כמו בשר ||| למרות שהחל מהמאה ה-7 ואילך הוא החל להיות פופולרי במדינות שונות, שכן באותה תקופה הוא קיבל את השם פלאן Flan ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרם קרמל Crème caramel או פלאן FLAN (צילום דני בר)

מצרכים (12 מנות)

  • 2 כוסות סוכר
  • 2.5 כוסות חלב 3%
  • 2.5 מכלי (כ-600 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 12 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

  1. בסיר קטן ממיסים כוס סוכר עם 8 כפות מים עד שמתקבל צבע חום (קרמל)
  2. יוצקים את הסירופ לתבנית סילקון עגולה 23 ומניחים אותה בתוך תבנית גדולה יותר מלאה מים רותחים (שיטת אמבט מרים)
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם כוס סוכר ותמצית וניל לקבלת בלילה אחידה
  4. בסיר מחממים את החלב והשמנת עד סף רתיחה
  5. יוצקים את בלילת החלב ושמנת בהדרגה לקערה עם בלילת הביצים תוך ערבוב תמידי, עד שמסיימים על מיזוג שתי הבלילות
  6. מחממים תנור ל- 150 מעלות
  7. יוצקים את התערובת שנוצרה על שכבת הקרמל סוכר שבתבנית
  8. אופים כשעה וחצי
  9. מניחים במקרר ל- 24 שעות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *