גרסה מתוקה וחגיגית לקלאסיקה הצרפתית המפורסמת טארט טאטן ||| בעוד שטארט טאטן המקורי עשוי מתפוחי עץ מקורמלים בחמאה וסוכר, כאן הדבש מחליף את הסוכר הלבן ונותן לעוגה אופי עמוק, ארומטי ומעט מתובל ||| הטעם המתוק אך לא חד-ממדי, עם עומק טבעי של דבש, חמאה וחום הפירות האפויים יחד עם קינמון וציפורן מדגישים את הארומות ||| עוגה שמתאימה במיוחד לאירועים חגיגיים כמו ראש השנה או שבתות חורפיות, כי היא משלבת מראה אלגנטי עם טעמים מחבקים של בית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (2 תבניות אינגליש-קייק)
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 75 מ"ל מים
- 150 גרם דבש
- 2 ביצים L
- 125 גרם סוכר
- 150 גרם קמח
- 50 גרם אבקת אפייה
- 50 גרם סודה לשתייה
- 3 גרם קִנָּמוֹן
- 1 גרם ציפורן
למלית תפוחי עץ
- 1 ק"ג תפוח-עץ פינק ליידי – קלופים וחתוכים לפלחים
- 500 גרם סוכר
- 500 מ"ל מים
- 1 כפית ברנדי
- מעט תמצית וניל
שלבי הכנה
- הכנת מלית תפוחי העץ: מקרמלים בסיר את הסוכר עד קבלת גוון ענברי
- מכבים את הלהבה ומוסיפים מים רותחים ואת תפוחי העץ
- מרתיחים מחדש ומבשלים 5 דקות, מקררים מעט ומוסיפים את הברנדי והווניל
- הכנת העוגה: בסיר מחממים קלות את המים והשמן
- מסירים מהלהבה, מוסיפים את הדבש, מערבבים ומניחים בצד
- במיקסר מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב
- מוסיפים לקצף הביצים בהדרגה את תערובת הסוכר
- מוסיפים למקצפת עם הסוכר את הקמח תוך כדי ערבוב ידני וכך מוסיפים גם את אבקת האפייה, סודה לשתייה והתבלינים ומערבבים לאחידות
- מוסיפים את בלילת הדבש לבצק העוגה וממשיכים לערבב בקיפול זהיר לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
- לאחר קירור מלית תפוחי העץ, מסננים החוצה מהסיר את פלחי התפוחים
- מסדרים בתחתית כל תבנית מחצית מכמות התפוחים ומהדקים
- מעבירים מחצית מכמות תערובת הבצק לכל תבנית
- אופים כ- 40 דקות ואח"כ מצננים היטב
- הופכים את העוגה ומחלצים אותה מהתבנית כך שנקבל עוגה שפלחי תפוחי עץ בראשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…