חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קציצות דגים עם שומר

קציצות דג עם תוספת שומר בעל פרופיל טעם ייחודי לקציצות הדג ||| שומר הוא ירק עם טעם עדין דמוי ליקוריץ המשלים היטב מאכלי ים ||| ניתן לשלב שומר בתערובת הקציצות בכמה דרכים כמו לקצוץ דק פקעות שומר טריות ולהקפיץ אותן עד שהן רכות לפני השילוב בתערובת הדגים ||| לחלופין, אפשר להשתמש בזרעי שומר, טחונים או שלמים, כדי לתבל את תערובת הקציצות, ולתת לה טעם שומר בולט יותר ||| הפעם אופן שילוב שונה ודומיננטי יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות ברוטב פלפלים (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

לקציצות

לרוטב

לבישול

  • 1 שומר חתוך ל־8 פלחים
  • 1 לימון פרוס
  •  2כוסות אפונה טרייה
  • 1 עגבנייה מגורדת
  • 1 חופן עלי סלרי טריים

שלבי הכנה

  1. במעבד מזון מערבבים היטב את מצרכי הקציצות לקבלת עיסה אחידה
  2. הכנת הרוטב: בסיר עם מעט שמן מטגנים את השום עד הזהבה
  3. מוסיפים לסיר את רצועות הסלרי ומטגנים 3 דקות נוספות
  4. מוסיפים את התבלינים, והעגבנייה ומטגנים 1-2 דקות נוספות
  5. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ו- 3/4 כוס מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה
  6. יוצרים מעיסת הדגים קציצות בגודל שאוהבים
  7. מסדרים את קציצות הדגים בסיר
  8. מניחים בין הקציצות פלחי שומר, פרוסות לימון, אפונה ועגבנייה מגורדת ומכסים את הסיר
  9. מבשלים במשך 40 דקות נוספות
  10. לפני ההגשה מפזרים עלי סלרי טריים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *