קציצות דג עם תוספת שומר בעל פרופיל טעם ייחודי לקציצות הדג ||| שומר הוא ירק עם טעם עדין דמוי ליקוריץ המשלים היטב מאכלי ים ||| ניתן לשלב שומר בתערובת הקציצות בכמה דרכים כמו לקצוץ דק פקעות שומר טריות ולהקפיץ אותן עד שהן רכות לפני השילוב בתערובת הדגים ||| לחלופין, אפשר להשתמש בזרעי שומר, טחונים או שלמים, כדי לתבל את תערובת הקציצות, ולתת לה טעם שומר בולט יותר ||| הפעם אופן שילוב שונה ודומיננטי יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לקציצות
- 500 גרם דג לבן טחון
- 1 פִּלְפֵּל ירוק חריף קצוץ
- 1 חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 חופן כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
- ½ חבילה שמיר קצוץ
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כַּמּוֹן
- ¼ כפית כורכום
לרוטב
- 4 שיני שום ירוק פרוסות גס
- 4 גבעולי סלרי פרוסים
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
- ½ כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ½ כפית כורכום
- 1 עגבנייה מגורדת
- ½ לימון סחוט למיץ
לבישול
שלבי הכנה
- במעבד מזון מערבבים היטב את מצרכי הקציצות לקבלת עיסה אחידה
- הכנת הרוטב: בסיר עם מעט שמן מטגנים את השום עד הזהבה
- מוסיפים לסיר את רצועות הסלרי ומטגנים 3 דקות נוספות
- מוסיפים את התבלינים, והעגבנייה ומטגנים 1-2 דקות נוספות
- מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ו- 3/4 כוס מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה
- יוצרים מעיסת הדגים קציצות בגודל שאוהבים
- מסדרים את קציצות הדגים בסיר
- מניחים בין הקציצות פלחי שומר, פרוסות לימון, אפונה ועגבנייה מגורדת ומכסים את הסיר
- מבשלים במשך 40 דקות נוספות
- לפני ההגשה מפזרים עלי סלרי טריים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…