שף דור זגורי שפרנה בשוק, מציע מתכון חגיגי ואביבי שיוכל להרים את שולחן הפסח הקרוב ||| בבית משפחתו של השף דור זגורי, נהגו לחגוג את ליל הסדר גם עם ארוחות המבוססות על מתכונים מיוחדים של הסבתא רבתא שעלתה ארצה ממרוקו ונהגה לעשות סדר מסורתי הלכתי עם עשרות משתתפים בשולחנה ||| השף דור זגורי, החליט לקחת את המתכון צעד קדימה והביא פרשנות וגרסה משלו למתכון המפנק והמשובח של הסבתא רבתא שלו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 1 ק״ג בשר פרגית נקי, חתוך לקוביות גדולות
- 400 גרם פול טרי
- 5 כפות שמן זית
- 1 ראש שום ירוק בינוני
- 2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
- 3 גבעולי מנגולד קצוצים
- 5 פרוסות לימון בעובי של 2 ס״מ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית משייה
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור טחון
- 1 כפית כורכום
- 2 לימון – המיץ בלבד
שלבי הכנה
- בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הפרגיות עם שמן זית לסגירה
- מוציאים את הפרגיות לקערה, ושומרים בצד לשימוש מאוחר יותר
- מכניסים לאותו הסיר את הסלרי הקצוץ, מנגולד ופרוסות הלימון לבישול על להבה נמוכה עד לירידת הנפח של העלים
- לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה יחד עם השמן
- מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה
- בינתיים, בסיר נפרד, נבשל את הפול במים רותחים 2-3 דקות
- נסנן את הפול מהמים
- לאחר הסינון נקלף את הפול
- נוסיף את הפול הקלוף ואת מיץ הלימון לסיר הסוטאג' ונערבב
- נוסיף את קוביות הפרגיות ונבשל הכל 10-20 דקות נוספות
הגשה
מומלץ להגיש לצד אורז, מג׳דרה וכל תוספת שאוהבים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…