שילוב קסום בין מאפה שמרים רך לעוגייה מתוקה ומפנקת ||| ניחוח הקינמון מתפשט מיד עם האפייה וממלא את הבית בחום ובתחושת ביתיות ||| המרקם שלהן עדין ורך מבפנים, מעט פריך מבחוץ, והטעם נושא עמו מתיקות נעימה עם רמז קל של חמאה ||| השמרים מעניקים לעוגיות נפיחות קלילה ואוורירית, שונה מעוגיות חמאה רגילות, ומעניקים להן תחושת מאפה קטן לכל דבר ||| לעיתים מוסיפים להן מילוי של סוכר חום וקינמון שמפשיר קלות באפייה ויוצר שכבה קרמלית דקה, ולעיתים הן מצופות בזיגוג עדין שמעצים את הארומה החמימה ||| אלו עוגיות שמזמינות לקחת “עוד אחת”, מושלמות ליד תה חם או קפה שחור, ומתאימות במיוחד לימים קרים או לרגעים של פינוק שקט ||| מאחוריהן מסתתרת פשטות שמעלה חיוך – טעם מוכר, ריח של קינמון, ורכות שמחזירה לזיכרונות ילדות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (16-18 יחידות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 20 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות פודינג וניל
- 100 גרם חמאה או 1 כוס שמן
- 2 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים פושרים
למלית
לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה מערבבים את מצרכי הבצק ללא המים, כשמתחילים ללוש במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים, ומגבירים המהירות עד לקבלת בצק רך וחלק ולא דביק. הערה: במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים או קמח כדי לדייק את המרקם
- לשים את הבצק במהירות גבוהה במשך 5 דקות נוספות
- מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומשאירים לתפוח למשך שעה לפחות, או למשך כל הלילה להתפחה במקרר
- הכנת המלית: בקערה מערבבים יחד את מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אפייה
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
- מחלקים כל מחצית בצק ל- 8-9 כדורים שווים
- מרדדים כל כדור בצק לעלה
- מורחים על הבצק שכבה של תערובת המילוי ומגלגלים לרולדה
- מסובבים את שני צידי הרולדה – כל אחד לצד מנוגד, עד לקבלת צורה של 8 או פרצל
- מסדרים בתבנית וממשיכים להכין באותו אופן את כל הבצק והמלית. הערה: מסדרים את העוגיות במרחק מה זו מזו על התבניות
- מכסים את התבניות במגבת לחה ומתפיחים 15 דקות נוספות
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-22 דקות או עד להזהבה
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מערבבים את הסוכר ומים על להבה נמוכה ומביאים לרתיחה
- מכבים את הלהבה וכשהמאפים מוכנים ויוצאים מהתנור, מורחים עליהם שכבת סירופ
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













