מתכון: פֶּפֶּרנוׄטן Pepernoten

עוגיות הולנדיות קטנות ופריכות, הקשורות באופן מסורתי לחג סינטֶרקְלָאס Sinterklaas הוא  חג הילדים ההולנדי שנחגג בתחילת דצמבר ||| משמעות השם היא אגוזי פלפל, אך למעשה אין בהן כלל פלפל אלא תערובת תבלינים חמימה המזכירה את ריח החורף: קינמון, ציפורן, הל, אגוז מוסקט וג’ינג’ר ||| העוגיות קטנות מאוד, לרוב בגודל של קוביית סוכר, ומרקמן פריך מבחוץ אך מעט רך בפנים ||| במסורת ההולנדית, דמותו של סינטֶרקְלָאס נוהגת לפזר Pepernoten לילדים ברחובות, כסמל לשפע ולשמחה ולכן הן נחשבות עוגיות חגיגיות ומשמחות, שנאפות ונמכרות בכל בית קפה וסופרמרקט בתקופת החגים ||| העוגיות המקוריות נשארו סמל נוסטלגי של ילדות הולנדית, חום ביתי ורוח חג שממלאת את הרחובות בריח תבלינים מתוקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פפרנוטן הולנדי (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, סוכר חום, ג'ינג'ר ומלח לאחידות
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים לאט
  3. מוזגים את החלב, לאט, לתוך התערובת ולשים את הבצק עד קבלת בצק חלק ואחיד
  4. מעצבים את הבצק לארבעה כדורים אותם מגלגלים לגלילים ארוכים
  5. חותכים את גלילי הבצק לחתיכות קטנות בעובי שווה
  6. מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
  7. מגלגלים את פיסות הבצק לכדורים קטנים
  8. מניחים את כדורי הבצק בתבנית המרופדת עם רווח, ומשטחים מעט את הכדורים
  9. אופים כ-15 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר
  10. מצננים העוגיות ומאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Eet smakelijk

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *