עוגיות הולנדיות קטנות ופריכות, הקשורות באופן מסורתי לחג סינטֶרקְלָאס Sinterklaas הוא חג הילדים ההולנדי שנחגג בתחילת דצמבר ||| משמעות השם היא אגוזי פלפל, אך למעשה אין בהן כלל פלפל אלא תערובת תבלינים חמימה המזכירה את ריח החורף: קינמון, ציפורן, הל, אגוז מוסקט וג’ינג’ר ||| העוגיות קטנות מאוד, לרוב בגודל של קוביית סוכר, ומרקמן פריך מבחוץ אך מעט רך בפנים ||| במסורת ההולנדית, דמותו של סינטֶרקְלָאס נוהגת לפזר Pepernoten לילדים ברחובות, כסמל לשפע ולשמחה ולכן הן נחשבות עוגיות חגיגיות ומשמחות, שנאפות ונמכרות בכל בית קפה וסופרמרקט בתקופת החגים ||| העוגיות המקוריות נשארו סמל נוסטלגי של ילדות הולנדית, חום ביתי ורוח חג שממלאת את הרחובות בריח תבלינים מתוקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 250 גרם קמח
- 125 גרם סוכר חום
- 4 כפיות זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר)
- 90 סמ"ק חלב
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- קורט מלח
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, סוכר חום, ג'ינג'ר ומלח לאחידות
- מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים לאט
- מוזגים את החלב, לאט, לתוך התערובת ולשים את הבצק עד קבלת בצק חלק ואחיד
- מעצבים את הבצק לארבעה כדורים אותם מגלגלים לגלילים ארוכים
- חותכים את גלילי הבצק לחתיכות קטנות בעובי שווה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מגלגלים את פיסות הבצק לכדורים קטנים
- מניחים את כדורי הבצק בתבנית המרופדת עם רווח, ומשטחים מעט את הכדורים
- אופים כ-15 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר
- מצננים העוגיות ומאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Eet smakelijk
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













