מנה המשלבת טעמים ים-תיכוניים עם טעמים אסייתיים הודים ||| מנה שמשלבת טעמים רכים של דג לבן עם תיבול חם וארומטי ||| הקציצות מתבשלות ברוטב זהוב וריחני שמעניק עומק וטעם עמוק של בישול ביתי ||| הוספת אפונה, גזר וקרם קוקוס מעניקה למנה גוף וקרמיות עדינה ושילוב הניוקי בסוף הבישול יוצר מנה עשירה ומלאה, שמאזנת בין טעמי הים, האדמה והמתיקות הטבעית של הירקות ||| תבשיל מנחם, צבעוני ומריח נפלא, שניתן להגיש כחלק מארוחת צוהריים משפחתית או כמנה חגיגית לשולחן שבת ||| מנה שמחברת בין מסורת ים תיכונית לבין נגיעות של מטבח הודי ותאילנדי, ומציעה חוויה עשירה של טעמים, ריחות ומרקמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (סיר סוטאז' 28)
לקציצות
- 400 גרם דג לבן שאוהבים, טחון
- 1 בצל לבן, קלוף
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית צ'ילי גרוס
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ⅓ כוס מי סודה לשתייה
- 1 ביצה L
- ⅓ צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- ¾ כוס פירורי לחם
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 3 ענפי סלרי (כַּרְפַּס)
- 8 שיני שום קלופות
- 4 כוסות מים
- ⅔ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
למנה
לקישוט
- צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) או עירית קצוצה
שלבי הכנה
- הכנת הקציצות: קוצצים דק דק את הבצל ועשבי התיבול
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לאחידות
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן
- הכנת הרוטב: חותכים את הסלרי לנתחים באורך 4 ס"מ
- בסיר שמים שמן זית ומטגנים את הסלרי ושום במשך 4 דקות
- מוסיפים את הכורכום, מלח ומים ומביאים לרתיחה עדינה
- מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר ויוצרים בידיים רטובות, קציצות עגולות שמוסיפים לרוטב
- מוסיפים לסיר עם הרוטב וקציצות הדגים את האפונה וגזר ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור במשך 45 דקות
- מוסיפים לתבשיל את הניוקי וקרם קוקוס ומבשלים יחד ללא מכסה על להבה נמוכה-בינונית, במשך 20 דקות נוספות
- מגישים בצלחת עמוקה ומקשטים בכוסברה ו/או עירית קצוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













