מתכון: קציצות דגים וניוקי ברוטב בסגנון הודי

מנה המשלבת טעמים ים-תיכוניים עם טעמים אסייתיים הודים ||| מנה שמשלבת טעמים רכים של דג לבן עם תיבול חם וארומטי  ||| הקציצות מתבשלות ברוטב זהוב וריחני שמעניק עומק וטעם עמוק של בישול ביתי ||| הוספת אפונה, גזר וקרם קוקוס מעניקה למנה גוף וקרמיות עדינה ושילוב הניוקי בסוף הבישול יוצר מנה עשירה ומלאה, שמאזנת בין טעמי הים, האדמה והמתיקות הטבעית של הירקות ||| תבשיל מנחם, צבעוני ומריח נפלא, שניתן להגיש כחלק מארוחת צוהריים משפחתית או כמנה חגיגית לשולחן שבת ||| מנה שמחברת בין מסורת ים תיכונית לבין נגיעות של מטבח הודי ותאילנדי, ומציעה חוויה עשירה של טעמים, ריחות ומרקמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות דג וניוקי ברוטב בסגנון הודי (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (סיר סוטאז' 28)

לקציצות

לרוטב

למנה

  • 400 גרם אפונה וגזר קפוא או מקופסת שימורים (ללא הנוזלים)
  • 500 גרם ניוקי
  • ½ כוס קרם קוקוס

לקישוט

שלבי הכנה

  1. הכנת הקציצות: קוצצים דק דק את הבצל ועשבי התיבול
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות לאחידות
  3. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן
  4. הכנת הרוטב: חותכים את הסלרי לנתחים באורך 4 ס"מ
  5. בסיר שמים שמן זית ומטגנים את הסלרי ושום במשך 4 דקות
  6. מוסיפים את הכורכום, מלח ומים ומביאים לרתיחה עדינה
  7. מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר ויוצרים בידיים רטובות, קציצות עגולות שמוסיפים לרוטב
  8. מוסיפים לסיר עם הרוטב וקציצות הדגים את האפונה וגזר ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור במשך 45 דקות
  9. מוסיפים לתבשיל את הניוקי וקרם קוקוס ומבשלים יחד ללא מכסה על להבה נמוכה-בינונית, במשך 20 דקות נוספות
  10. מגישים בצלחת עמוקה ומקשטים בכוסברה ו/או עירית קצוצה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *