מתכון: עוגיות כפריות ממלטה Biskuttini tar-raħal

עוגיות כפריות מסורתיות של מלטה, ששמן המלא מתורגם לעוגיות הכפר ||| אלו עוגיות פשוטות, ביתיות, שנפוצו במשך דורות במטבחים של משפחות מלטזיות, בעיקר לפני שהקונדיטוריות המודרניות והגרסאות המעודנות של עוגיות שקדים נכנסו לשגרה ||| המרקם שלהן לרוב יבש-פריך, לעיתים מעט אוורירי, והן עמידות לאורך זמן – מה שהפך אותן לנפוצות בכל בית באי מלטה ||| נחשבות עוגיות של סבתא – משהו שכל משפחה הייתה מכינה עם מה שיש בבית: קמח, סוכר, ביצים, שמן או חמאה ||| שימשו לאירוח אורחים בכפרים, יחד עם כוס תה חזק או קפה שחור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות כפריות של מלטה (צילום דני בר)

מצרכים

לציפוי

שלבי הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה ואבקת סוכר 6-7 דקות במהירות גבוה עד שהחמאה משלשת את נפחה ומקבלת קציפה לבנה ואוורירית
  2. מוסיפים את הביצים לקציפה ומערבבים לאחידות
  3. בקערה יבשה מערבבים לאחידות את הקמח תופח, מלח, אניס ו/או קימל (שלמים וטחונים) וציפורן
  4. מערבבים את תערובת היבשים לתוך התערובת הנוזלית על ידי טריפה. ברגע שהתערובת מתחילה להתאחד, משתמשים בידיים כדי ליצור בצק. הערה: אם התערובת נוזלית מדי, לושו פנימה עוד קצת קמח בעזרת כף עץ או ידיים
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  6. פזרו קמח על הידיים וגלגלו את הבצק לכדורים. הניחו את כדורי הבצק על התבנית במרופדת
  7. לחצו קלות על כדורי הבצק שבתבנית, עם האצבע כדי ליצור צורות אליפסה
  8. אפו במשך 20 דקות עד שהעוגיות אפויות אך עדיין בצבע בהיר
  9. הוציאו מהתנור והניחו להן להתקרר לחלוטין לפני הוצאתן מתבנית האפייה
  10. הכנת הציפוי: בקערה תערבבו את מצרכי הציפוי לקבלת עיסת סוכר ורודה
  11. בעזרת כפית יש לזלף צורת עיגול מהמרכז כלפי חוץ על כל עוגייה לקבלת הדוגמא כמו בתמונה
  12. מצננים ושומרים בכלי אטום עד הגשה או אפשר להקפיא אפילו עד 3-4 חודשים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bl-aptit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *