מתכון: פסטה פרולה מלטזי Pasta Frolla

מלטה ידועה במאפים ועוגיות עם שקדים טחונים ||| פסטה פרולה היא עוגייה מלטזית מרובעת שהיא בעצם סוג של בצק פריך מתוק ||| במלטה קיימות שתי גרסאות עיקריות: גרסתPastini tal-Lewż  על טהרת השקדים – רכות מבפנים, מעט פריכות מבחוץ ומזכירות עוגיות מרציפן ||| גרסתPasta Frolla  קלאסית עשויה מבצק פריך על בסיס חמאה, עם שקדים וצבע ורוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה פרולה מלטזי (צילום דני בר)

מצרכים (35 עוגיות)

לבצק

  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • 1–2 כפות מי ורדים
  • צבע מאכל ורוד – כמה טיפות עד לקבלת צבע ורוד יפה

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערה מערבבים את הקמח, שקדים טחונים, סוכר ואבקת אפייה לקבלת תערובת אחידה
  2. מוסיפים את החמאה הקרה ומשפשפים עם האצבעות עד שמתקבל מרקם של פירורים עדינים
  3. מוסיפים את הביצים, וניל, תמצית שקדים, מי ורדים וצבע מאכל – לשים עד שמתקבל בצק אחיד ורוד. הערה: אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף כף חלב
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר 30 דקות
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  6. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ וקורצים עוגיות בצורות שונות (לבבות, פרחים או עיגולים – מאוד נפוץ במלטה)
  7. מניחים את עוגיות על התבנית המרופדת
  8. מפזרים מעל, מעט אבקת סוכר
  9. אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות קשות בהיקף אך עדיין בהירות במרכזן. הערה: חשוב שלא ישחימו מדי, כדי לשמור על המראה הוורוד שלהן
  10. מצננים היטב לפני אחסון בקופסה אטומה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bl-aptit

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *