מתכון: סלט ביצים שטני Deviled Egg Salad

גרסה מיוחדת ומעט פחות מוכרת של סלט ביצים רגיל, והוא משלב בין מרקם עשיר וטעמים עמוקים ||| מדובר בסלט שמבוסס על ביצים קשות, אך במקום ללכת על הכיוון הקלאסי של מיונז בלבד, מכניסים לתוכו גם "שׁטניות" – כלומר תיבול עז, גוון חריף-חמצמץ, ולעיתים גם מרקם גס או מעושן ||| הסלט הזה נפוץ בעיקר בקהילות מזרח אירופיות, אך יש לו גם מקבילות מזרח תיכוניות ||| יש כאלה שמוסיפים גם עשבי תיבול טריים כמו שמיר או עירית, כדי לאזן את החריפות, או משתמשים בטחינה במקום מיונז לקבלת גרסה מזרח תיכונית יותר ||| המתכון וכל הפרטים בהמשך…

סלט ביצים שטני (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (4-6 מנות)

שלבי הכנה

  1. בשלו את הביצים בסיר מים גדול עד שיהיו ביצים קשות
  2. קלפו וקצצו גס את הביצים והכניסו אותן לקערה גדולה
  3. הוסיפו את הבצל הירוק, סלרי ופלפל אדום
  4. בקערה קטנה, ערבבו יחד את המיונז, חרדל, חומץ וטבסקו עד קבלת תערובת אחידה
  5. ערבבו בעדינות את רוטב המיונז לתוך הקערה עם הביצים והירקות
  6. הוסיפו את הפפריקה, מלח ופלפל שחור
  7. טעמו ואם יש צורך, מתקנים תיבול לפי הטעם

הגשה

מומלץ להגיש קר. הגישו את הסלט על כמה חתיכות חסה, או למרוח על פרוסת לחם או טוסט. הסלט יישמר היטב במקרר 3-5 ימים.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *