שילוב מקסים של מתיקות טבעית, מרקם עסיסי ועושר אגוזי ||| מדובר בעוגה רכה, לחה ומעט מתובלת, שבה טעמי הגזר משתלבים בהרמוניה עם אגוזי הפיסטוק הטחונים או הקצוצים ||| הפיסטוק מוסיף לעוגה טעם עמוק, אגוזי ומרקם מעניין – גם אם הם בתוך הבלילה וגם אם מפזרים אותם מעל ||| הגזר המגורד מעניק מתיקות טבעית ומרקם עסיסי ||| הגזר לא שולט בטעם, אלא תומך בשאר המרכיבים ||| עוגה שמשתלבת נהדר עם קרם גבינה עדין או זיגוג לימוני ||| מתאימה מאוד לקינוח חגיגי, לבראנץ', או כתוספת חורפית לתה חם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
- 80 מ"ל שמן זית
- 180 גרם סוכר חום כהה
- 4 ביצים L
- 210 גרם קמח
- 1 כף סודה לשתייה
- ¼ כפית קִנָּמוֹן טחון
- קורט ציפורן טחון
- 3 גזר מגורד גס בפומפייה
- 50 גרם פיסטוקים גרוסים
לקישוט
- 2 כפיות סוכר חום בהיר
- 50 גרם פיסטוקים גרוסים או שברי אגוזי מלך
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש-קייק
- בקערה מערבבים את שמן הזית עם סוכר חום וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה
- מנפים לתוך תערובת הביצים את הקמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת אחידה
- מוסיפים את הגזר והפיסטוקים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת
- מפזרים מעל את הפיסטוקים או אגוזים וסוכר חום בהיר
- אופים 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש עם פירורים לחים
- מצננים את העוגה בתבנית
- משחררים את העוגה מהדפנות והופכים אותה לכלי הגשה מוארך
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…