מתכון: עוגת גזר ופיסטוקים

שילוב מקסים של מתיקות טבעית, מרקם עסיסי ועושר אגוזי ||| מדובר בעוגה רכה, לחה ומעט מתובלת, שבה טעמי הגזר משתלבים בהרמוניה עם אגוזי הפיסטוק הטחונים או הקצוצים ||| הפיסטוק מוסיף לעוגה טעם עמוק, אגוזי ומרקם מעניין – גם אם הם בתוך הבלילה וגם אם מפזרים אותם מעל ||| הגזר המגורד מעניק מתיקות טבעית ומרקם עסיסי ||| הגזר לא שולט בטעם, אלא תומך בשאר המרכיבים ||| עוגה שמשתלבת נהדר עם קרם גבינה עדין או זיגוג לימוני ||| מתאימה מאוד לקינוח חגיגי, לבראנץ', או כתוספת חורפית לתה חם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גזר (אילוסטרציה שנוצרה עם DALL·E, ע"י דני בר)

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

לקישוט

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש-קייק
  2. בקערה מערבבים את שמן הזית עם סוכר חום וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה
  3. מנפים לתוך תערובת הביצים את הקמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת אחידה
  4. מוסיפים את הגזר והפיסטוקים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת
  6. מפזרים מעל את הפיסטוקים או אגוזים וסוכר חום בהיר
  7. אופים 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש עם פירורים לחים
  8. מצננים את העוגה בתבנית
  9. משחררים את העוגה מהדפנות והופכים אותה לכלי הגשה מוארך

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *