מתכון: לביבות שומרונים מפול ירוק

פרסמנו בעבר מספר מתכונים של השומרונים‎ או שַמֶרִים ‎ Samaritansالسامريون‎ ||| השומרונים נוהגים להפסיק לאכול חמץ כבר בלילה שלפני ליל הסדר שלהם ועל כן צריך לדאוג לארוחה זריזה וללא חמץ, שאפשר לאכול בזריזות תוך כדי ההכנות לזבח שנערך בהר גריזים עליו סיפרנו כאן ||| לביבות שומרוניות מכינים מפול טרי עם התרמילים אבל אפשר להשתמש גם בפול קפוא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לביבות ירק (צילום דני בר)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. במחבת רחבה מטגנים בשמן עמוק את טבעות הפול הירוק עד הזהבה קלה
  2. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפול מהשמן ומניחים במסננת גדולה להיפטר מעודפי השמן
  3. אחרי כ-10 דקות מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים. טיפ: אפשר לטגן מראש כמות של פול ירוק ולשמור במקפיא לשימוש בהמשך
  4. בקערה מערבבים אורז טחון עם ביצים, מלח וזעפרן עספור
  5. מוסיפים מים לאט ובהדרגה, עד קבלת בלילה סמיכה אך נוזלית, שמזכירה בלילת פנקייק או טחינה גולמית
  6. מוסיפים לבלילה את הבצל הקצוץ ואת הפול הירוק המטוגן ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  7. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק
  8. יוצקים לשמן החם מצקת קטנה מתערובת הפול
  9. מטגנים עד שצד אחד מזהיב, הופכים בזהירות בעזרת שני מזלגות ומטגנים מהצד השני עד הזהבה
  10. מוציאים לנייר סופג לפני ההגשה ומטגנים באותו אופן את יתרת הבלילה

הערה: שימו לב שהאורז הטחון נוטה לשקוע בבלילה על כן יש להקפיד לערבב מדי פעם את הבלילה שבקערה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *