מתכון לפילה דג שאוהבים או שבנמצא בחנות הדגים או המרכול ||| ארוחה מזינה וקלה בלי שלבי הכנה ארוכים ומסובכים ||| מנה שהחשיבות בה היא בחירת חומרי גלם מעולים והכנה לפי שלבי ההכנה שבמתכון ||| אחרי שתכינו פעם ראשונה לא תפסיקו להכין אותה לבני הבית או חברים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לדג
- 4 כפות שמן זית
- 2נתחי פילה דג ברמונדי או דג לברק (או דג שאוהבים) עם העור
- 1/2כפית מלח גס
- 1/2 כפית אורגנו יבש או פֶּטְרוֹזִילְיָה מיובשת או נענע מיובשת
- 1 לימון – גרידת קליפת הלימון (או תפוז)
לפירה
לפטריות
אופן הכנה
- הכנת הפירה: בסיר בינוני שמים את תפוחי האדמה וממלאים במים
- מוסיפים מלח בנדיבות ומבשלים עד ריכוך מוחלט
- מסננים, מצננים ומסירים את קליפת תפוח האדמה
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים את שמן הזית, חמאה ומלח ומועכים לקבלת פירה חלק ואחיד. הערה: אפשר במקום פירה, להכין תפוחי אדמה בתנור או מטוגנים לצד הדג (כמו בתמונה)
- הכנת הדג: במחבת רחבה מחממים שמן זית עד שהשמן חם מאד
- מניחים במחבת את נתח הדג, עם הצד של העור כלפי מטה
- מתבלים את פני הדג במלח אורגנו וקליפת לימון
- צורבים את הדג עד שהעור זהוב ממש על להבה גבוהה. הערה חשובה: לא להפוך את הפילה לפני שעור הדג זהוב. חשוב לא לגעת בדג בזמן הצריבה, אחרת העור ידבק לתחתית המחבת כשהעור עדיין רך
- הופכים לצד השני וצורבים 2-3 דקות עד קבלת פסי הזהבה עדינים. הערה: שימו לב שרק פסים עדינים ולא יותר
- הכנת הפטריות: במחבת רחבה מחממים שמן זית וחמאה עד שהחמאה נמסה
- מניחים במחבת את הפטריות ומניחים על הפטריות סיר כבד קטן יותר מהמחבת, וכך נלחץ ונשטח את הפטריות כלפי המחבת
- צורבים את הפטריות בצורה הזו בשני הצדדים, עד הזהבה
- ממליחים את הפטריות לפי הטעם
הגשה
- מניחים בצלחת תלולית נדיבה של פירה
- מעל הפירה מניחים פילה דג ומעל מעט פטריות צרובות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…