חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פילה דג עם פטריות ותפודים

מתכון לפילה דג שאוהבים או שבנמצא בחנות הדגים או המרכול ||| ארוחה מזינה וקלה בלי שלבי הכנה ארוכים ומסובכים ||| מנה שהחשיבות בה היא בחירת חומרי גלם מעולים והכנה לפי שלבי ההכנה שבמתכון ||| אחרי שתכינו פעם ראשונה לא תפסיקו להכין אותה לבני הבית או חברים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה דג לברק – טיביס (צילום דני בר)

מצרכים

לדג

לפירה

לפטריות

אופן הכנה

  1. הכנת הפירה: בסיר בינוני שמים את תפוחי האדמה וממלאים במים
  2. מוסיפים מלח בנדיבות ומבשלים עד ריכוך מוחלט
  3. מסננים, מצננים ומסירים את קליפת תפוח האדמה
  4. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים את שמן הזית, חמאה ומלח ומועכים לקבלת פירה חלק ואחיד. הערה: אפשר במקום פירה, להכין תפוחי אדמה בתנור או מטוגנים לצד הדג (כמו בתמונה)
  5. הכנת הדג: במחבת רחבה מחממים שמן זית עד שהשמן חם מאד
  6. מניחים במחבת את נתח הדג, עם הצד של העור כלפי מטה
  7. מתבלים את פני הדג במלח אורגנו וקליפת לימון
  8. צורבים את הדג עד שהעור זהוב ממש על להבה גבוהה. הערה חשובה: לא להפוך את הפילה לפני שעור הדג זהוב. חשוב לא לגעת בדג בזמן הצריבה, אחרת העור ידבק לתחתית המחבת כשהעור עדיין רך
  9. הופכים לצד השני וצורבים 2-3 דקות עד קבלת פסי הזהבה עדינים. הערה: שימו לב שרק פסים עדינים ולא יותר
  10. הכנת הפטריות: במחבת רחבה מחממים שמן זית וחמאה עד שהחמאה נמסה
  11. מניחים במחבת את הפטריות ומניחים על הפטריות סיר כבד קטן יותר מהמחבת, וכך נלחץ ונשטח את הפטריות כלפי המחבת
  12. צורבים את הפטריות בצורה הזו בשני הצדדים, עד הזהבה
  13. ממליחים את הפטריות לפי הטעם

הגשה

  1. מניחים בצלחת תלולית נדיבה של פירה
  2. מעל הפירה מניחים פילה דג ומעל מעט פטריות צרובות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *