מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| פיצה 2005, פיצה צמרת, פיצה יעל ועוד ||| 4 מתכונים קלים להכנה וכל אחד ואחת יכולים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
ספר המתכונים של אביבה
לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
פיצה 2005
מצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים
- 70 גרם שמן זית
- 2 ביצים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס מים פושרים
- 500 גרם רסק עגבניות
- 3 בצל מטוגן
- 500 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם טבעות זיתים
אופן הכנה
-
- לערבב את השמרים עם הסוכר והמים
- להוסיף קמח, ביצים, שמן זית ומים על פי הצורך עד לקבלת עיסת בצק
- להשהות באוויר חמים עד לתפיחה וקבלת נפח כפול לפחות
- לרדד הבצק לכל צורה שרוצים (לא חייב להיות עגול)
- למרוח רסק עגבנית
- לפזר הגבינה צהובה המגורדת
- לפזר את המילוי על פי הטעם
- לאפות בחום גבוהה עד קבלת פיצה אפויה
טיפ: מומלץ גם פטריות חתוכות, עלי בזיליקום טריים ועוד
פיצה של יעל
מצרכים
- 2 כוסות קמח
- 15 גרם שמרים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- חצי כוס מים פושרים
- 1 קופסת ממרח פיצה או רסק עגבניות
- 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
- פרוסות בצל
- זיתים שחורים ללא הגרעין.
אופן הכנה
-
- להמיס את השמרים בחצי כוס מים
- להוסיף את הקמח, השמן והמלח
- לעבד את הבצק (במידה ויבש ניתן להוסיף מים)
- לתת לבצק לתפוח
- לרדד את הבצק לשכבה דקה
- לקרוץ עיגולי בצק עם כוס
- לפזר על כל עיגול ממרח פיצה, מעט גבינה צהובה, בצל וזיתים
- לאפות בתנור בחום גבוה
פיצה אביבה
מצרכים
- 200 גרם קמח תופח (אוסם)
- 2 ביצים
- 50-70 גרם שמן זית
- 1 גביע לבן או אשל
- 300 גרם רסק עגבניות
- קורט מלח
- 500 גרם גבינה צהובה מגורדת
- זיתים ואו פטריות
- בצל מטוגן עם עגבניות
אופן הכנה
-
- מערבבים הקמח, ביצים, שמן זית, לבן ומלח עד כדי בצק אחיד
- לשטח את הבצק בתבנית
- לחורר את הבצק עם מזלג
- למרוח רסק העגבניות
- לפזר הבצל המטוגן בעגבניות
- מעל לפזר הגבינה המגורדת
- לפזר עפ"י הטעם זיתים, פטריות וכל שעולה על הדעת
- לאפות בחום גבוה
פיצה צמרת
מצרכים
- 2.5 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 140 גרם שמן זית
- 400 גרם רסק עגבניות
- 200 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 קופסת שימורי פטריות חתוכות
- 150 גרם טבעות זיתים
- 3 בצלים חתוכים לפרוסת / טבעות
אופן הכנה
-
- ללוש לבצק הקמח, מלח ושמן זית
- לרדד ולשטח על תבנית
- למרוח רסק עגבניות, גבינה לבנה, זיתים, גבינה צהובה מגורדת
- להעשיר הפפיצה בכל תוספת לטעמכם
- לאפות בחום גבוה
בתיאבון