מתכון: עוגת ריבה עם שטרויזל

מתכון של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגת ריבה קלה להכנה ועם טעם של פעם ||| תוספת השטרויזל שמשדרגת את העוגה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת ריבה עם שטרויזל (צילום דני בר)

ספר המתכונים של אביבה

לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקור המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, היתה ידוע בקרב כל השכנים בשיכון עממי, רמתיים, כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד).

עוגת ריבה עם שטרויזל

שטרויזל  Streuselהוא ציפוי פירורים המקובל מהמטבח הגרמני. מרכיביו הבסיסיים של השטרויזל הם קמח, סוכר וחמאה בתוספת קינמון, וניל קקאו, לימון ועוד. אצלנו, כרגיל, את החמאה יחליף שמן זית לטובל הבריאות ולטובת הטבעונים.

מצרכים ( 2 תבניות אינגליש קייק)

    • 53-  ביצים  M
  • 1 גביע שמנת רגילה
  • 5-6 כפות גדושות של ריבה (בטעם שאוהבים)

לבצק והשטרויזל

  • 350 גרם קמח תופח
  • 150 גרם שמן זית עדין
  • 1 כוס סוכר
עוגת ריבה עם שטרויזל (צילום דני בר)

אופן הכנה

    1. הכנת בצק פריך פירורים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או עם מערבל ידני) לשים קמח, שמן זית וסוכר עד לקבלת בצק פריך במרקם של פירורים
    2. מוציאים שליש מבצק הפירורים ומניחים בצד
    3. הכנת עוגת ריבה: מוסיפים לקערה עם שאר הבצק, הביצים והשמנת ומערבלים עד לקבלת בלילה סמיכה
    4. מעבירים את בלילת העוגה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
    5. מחממים ריבה במיקרוגל ומורחים על הבלילה באופן שווה
    6. מעל לריבה מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד
    7. אופים את העוגה בתנור חם 180 מעלות למשך רבע שעה
    8. מורידים ל-170 מעלות וממשיכים באפיית העוגה עוד כחצי שעה
    9. בודקים עם קיסם, העוגה צריכה לתפוח ולהיות אוורירית ורכה
    10. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר

טיפ: ניתן לפזר אגוזים או כל תוספת שאוהבים מעל לשטרויזל

בתיאבון

כתיבת תגובה