אחד המאכלים המזוהים ביותר עם הקהילה היהודית מטריפולי שבלוב, ומאוחר יותר הפך לאחד מסמלי המטבח הטריפוליטאי בישראל ||| מנת דג ברוטב אדום-עוצמתי המבוסס על עגבניות, שום ותבלינים חריפים, שמעניקים לו את טעמו העמוק ואת החריפות האופיינית ||| החריימה הוכן לרוב בערבי שבת וחג, ובמיוחד בראש השנה – כמנה חגיגית העשויה מדגים כשרים נקיים מקשקשים ||| הארומה החזקה והצבע האדום נולדו גם מתוך צורך פונקציונלי: הרוטב החריף שימר את הדג לאורך זמן, בתקופה שבה לא היו מקררים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (2 מנות)
- 400 גרם פילה סלמון טרי, מחולק לשניים
- 4 פִּלְפֵּל חריפים
- 1 לימון קלוף, פרוס, ללא גרעינים
- 8 שיני שום כתושות
- 4 עגבניות קלופות ומגורדות
- ½ כוס שמן
לרוטב
- 2 כפיות קִימֶל (כְּרַוְיָה) טחון
- 2 כפיות מלח
- 3 כפיות פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 2 כפיות פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) חריפה
- 1 כפית כַּמּוֹן
- ½ כפית כורכום
- 5 לימון – המיץ בלבד
- 1 כוס שמן סויה
שלבי הכנה
- מפזרים על נתחי הסלמון מעט פלפל ומלח ומעט לימון טרי סחוט ומניחים בצד
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הרוטב לקבלת תערובת חלקה
- בסיר רחב עם שמן מטגנים את שיני השום
- מוסיפים את 4 הפלפלים החריפים בשלמותם ואת פרוסות הלימון
- שופכים לתוך הסיר את בלילת רוטב החריימה שהכנו ומבשלים 10-12 דקות
- מוסיפים לרוטב שבסיר את העגבניות המגורדות ומבשלים 10 דקות נוספות
- טועמים ומשפרים תיבול עפ"י הטעם והצורך
- מוסיפים לסיר את נתחי הסלמון, ומבשלים במכסה סגור 12 דקות ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…











