אוזני המן שיכולות להיות עם ציפוי אבקת סוכר ||| אוזני המן עם ציפוי שוקולד בגוונים שונים ובעיטורים שונים ||| מתכון קל להכנה אבל עם מרכיבים עשירים שישדרגו לכם את החג ||| סיום חגיגי לימי החג עם מתכון מיוחד זה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30 יחידות)
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם מרגרינה או 150 גרם שמן זית עדין*
- 1 ביצה XL
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית רום כהה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
למלית פרג
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם פרג טחון
- 1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן טחונים
- 2 כפות גדושות צימוקים בהירים
- 2 כפות פירורי ביסקוויטים אוריאו
- 2 כפות דבש / סילאן
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף תמצית רום כהה
לציפוי שוקולד
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שוקולד לבן
- 150 גרם שוקולד ורוד
- 1/4 כוס שמן זית עדין*
לעיטור ולתוספת
- 100 גרם דמעות / טיפות שוקולד בשני צבעים
- 1/2 כוס תלתלי שוקולד
- 1/2 כוס אגוזים מסוכרים גרוסים
- 1/4 כוס פרוסות שקדים מולבנים
- 1/2 כוס פיסטוקים גרוסים
- 1/4 כוס עלי ורדים מיובשים
- פרוסות חטיפי מרציפן
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים ללא האבקת סוכר לקבלת בצק אחיד וחלק
- שמים למשך שעה במקרר
- הכנת המלית: בסיר, מחממים את החלב תוך כדי בחישה, עד רתיחה
- מוסיפים את הפרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג ונטמע בפרג
- מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את שאר המצרכים, בוחשים היטב ומצננים
- עיצוב האוזני המן: על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לקבלת עלה בעובי 3 מ"מ
- בעזרת כוס / ספל קורצים עיגולי בצק
- מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית גדושה מהמלית
- סוגרים לקבלת צורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות בצביטות
- מסדרים את אוזני ההמן בתבנית אפייה משומנת או מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 20-25 דקות
- מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר
- ציפוי ועיטור: במיקרוגל ממיסים כל סוג שוקולד בצלוחית זכוכית קטנה נפרדת (ממסיסים במספר מהלכים של חימום וערבוב)
- מוסיפים 1/2 כפית שמן לכל צלוחית ומערבבים היטב
- מצפים את האוזני המן בציפויי שוקולד (כל אחד בציפוי אחר, לגיוון)
- שדרוג: מפזרים על הציפוי החם תוספת שאוהבים ממגוון האפשרויות שלמעלה
*טיפ חשוב לכל המתכונים: לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות תכולת שומן – כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אופיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותיי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite