כשקיבלתי הזמנה מידידי ששת למסעדה היוונית החדשה של גיא פרץ נעניתי לאתגר ||| סלון יווני הוא חלל יווני ממש כאן בלב הארץ על חוף ימה של תל אביב ||| אוכל יווני אותנטי עם טוויסט מקומי ומקום עם אווירה כמו שיש ביוון ||| מנות דגים משלל דגי הים התיכון והכל עם מצרכים ים תיכוניים נהדרים ||| כל הפרטים והחוויה בהמשך…
סלון יווני
המסעדה החדשה בעלת השם המזמין מאובזרת וכל חזותה יוון. כבר בכניסה בולטים הצבעים היוונים של תכלת ולבן וריהוט פשוט כמו בכל טברנה או מסעדת דגים לחופי איי יוון והפלופונז Peloponnese. התפריט שעליו שקד השף גיא פרץ, הוא יווני אותנטי מגוון ועם מבחר מנות שף מדויקות עם מעטפת יוונית יוקרתית תחת ידיו האמונות של פרץ.
בסלון היווני מצאתי תפריט יינות ישראליים ויוונים, תפריט אוזו וציפורו Tsipouro שחלקם מוגשים בקוקטייל וחלקם נקי. המטבח החלבי, משלב דגי ים טריים וגבינות ממחלבות בוטיק וחומרי גלם המיובאים רובם היישר מיוון. הסוד הוא פשטות של מטבח יווני שלא מתחכם ומציג הכול גלוי על הצלחת. ראוי לציין שהמקום נפתח חודש לפני עידן הקורונה שפקד אותנו במרץ 2020 ואז נסגר לתקופה ארוכה עד קיץ 2021. באנו לטעום ולחוות חוויה יוונית רק 5 דקות מכפר סבא.
לאחר עשרות שנים של קולינריה, פרץ בן למשפחת קצבים נסע ליוון ללמוד להכין דגים ואוכל יווני במשך יותר מ- 6 שנות עבודה במטבחים היוונים מביא השף פרץ את רזי המטבח, האוכל והאווירה של מיטב אזורי יוון. גיא פרץ (43) מסטר שף בינלאומי, טכנולוג מזון, שוקולטייר Chocolatier, הספיק לקטוף הרבה תארי מקצוענים שתחומי הבישול והקונדיטוריה ביניהם כקפטן נבחרת השפים הישראלית, זכה ב- 13 מדליות זהב בתחרויות בישול בינלאומיות, אלוף העולם בבישול עם שמן זית מטעם משרד החקלאות האיטלקי, אלוף הקוסקוס בפסטיבל הקוסקוס העולמי בסיציליה ועוד.
מתחילם עם לחם והמאזטים של גיא
חייב לציין שכיוון שכל התפריט עלה על שולחננו קצרה היד מלתאר את כל המנות. אציין כאן את הטובות יותר בעיני שלא נס לחם עד כתיבת שורות אלה.
בייגל שומשום יווני הוגש בלוויית סקורדליה, לב עגבנייה בשמן זית וחמאת תבלינים יוונית (24 שקלים). בנוסף הוגשו זיתים, חריפים, וטחינה. מיד אח"כ לשולחן הוגשו טירופיתה, ציזיקי, פלפים מתוקים קלויים, טאראמוסאלאטה (איקרה יוונית), פרוסות חציל בתחמיץ וחציל יווני שרוף, הרינג, סלט ביצים יווני ואף טירוקפטרי (32-39 שקלים למנה) שהיינו צריכים לעצור עצמנו מלטעום עוד ועוד כי לפנינו היו עוד הרבה מנות נוספות.
דגים נאים גם נאים
סשימי ים תיכוני עם פלחי עגבנייה, מוסר ים פרוס, קריספי פיתה יוונית, לבנה, צנונית, לימון כבוש ושמן זית (72 שקלים) היא מנה מרעננת שפחות מוכרת במטבח הים תיכוני שמעדיף את המוסר כנתח דג עבה ולא בצורת ההגשה הנפלאה הזו שהשף שגיא פרץ מגיש.
הדג השני הוא קרפצ'יו לוקוס, זרעי עגבנייה, כוסברה, שמן זית, סחוג וצנוניות (82 שקלים) גם היא מנה פחות מוכרת או שכיחה אבל אי אפשר לשכוח צורת הגשה וטעמים כאלה.
עיקריות
מנת הדג מוסר ים סלוניקי סטייל, עם שום, שמן זית, קלמטה, עגבניות, שמנת וצלפים (119 שקלים) היא מנה בה מרגישים את הדג ולא מכסים אותו או עוטפים את הדג, שמאד אוהבים במטבחים החדשניים של היום. כמו שדייג אוהב את המוסר שלו.
לצמחונים מוצעת מנת כיסוני פסטה במלית מיקס גבינות בשמנת, שום, תרד, קלמטה, אורגנו וקונפי שרי (88 שקלים) שהיא מנה עסיסית ועשירה בטעמי הגבינות המשולבות היטב ברוטב שחלבי הנוטף טעם ולא שמן.
מנת הקבב לוקוס בגריל על תבשיל עגבניות שרי מנגולד, גרגרי חומוס ולימון כמוש (119 שקלים) היא מנת דג לאלו שחוששים מעצמות בדג אבל מבחינתי היא יותר זיכרון ילדות של קבב או קציצות דגים טחונים. שווה כל ביס ולא צריך יותר מידי מהתוספות סביב.
גירוס דגים עם נתחי לוקוס, טחינה, עגבניות ופלפלים בגריל, פלפל חריף (119 שקלים) היא מנה נהדרת שנותנת לנתחי הדג לדבר והירקות הקלויים רק נותנים נגיעות טעם שוות מבלי לכסות את ליבה של המנה.
שולחן קינוחים
לסועדים מוצעות מנות קינוח מגוונות (44-55 שקלים) אבל השוס הוא שולחן הקינוחים של השף פרץ. שולחן עץ שעליו פורש תוך שואו חביב ובמשך כ-3 דקות השולחן הופך למזנון עמוס בכל 7 סוגי הקינוחים שמוצעים הסלון היווני.
פרטים והזמנות
סלון יווני פתוח ראשון-חמישי משעה 18:00. בימים ראשון רביעי וחמישי תוכלו ליהנות מזמר יווני שילווה את הארוחה. יום שישי פתוח בשעות 12-16. כשר. מלון ווסט תל אביב הרצל רוזנבלום 12, תל-אביב-יפו. אתר… וטל': 050-7740025