חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריזוטו ארטישוק Risotto ai carciofi

מנה קלאסית, קרמית ומלאת טעמים עדינים שמשלבת את העושר של הריזוטו עם המרירות והמתיקות של הארטישוק ||| הבסיס הוא כמו כל ריזוטו – אורז ארבוריו או קרנרולי שמתבשל לאט עם ציר חם ותוספת הדרגתית של נוזלים ||| בדרך כלל משלבים יין לבן בהתחלה, יחד עם טיגון של בצל או שאלוט, ואז מבשלים עם הציר תוך ערבוב מתמיד כדי לקבל מרקם קטיפתי ||| אפשר לשדרג עם תימין או פֶּטְרוֹזִילְיָה לקבלת רעננות או פרמז'ן קלאסי, אבל גם גורגונזולה תעבוד אם רוצים עומק נוסף ||| אפשר לשלב צנוברים קלויים, מעט צ'ילי יבש או אפילו כמה חתיכות חמאה בסוף, כדי להעשיר את המרקם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריזוטו ארטישוק (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (4 מנות)

שלבי הכנה

  • הכנת הריזוטו: חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות בגודל 1-2 ס"מ
  1.  מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את בצלאלי השאלוט 3 דקות או עד אזהבה
  2. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת
  3. מוסיפים את קוביות הארטישוק והאורז
  4. מחבלים במלח, פלפל ותימין ומערבבים בכף עץ כך שכל הגרגירים יצופו בשמן
  5. יוצקים את היין וכשהוא נספג באורז מתחילים לצקת בהדרגה את ציר הירקות הרותח
  6. בוחשים בכל פעם שמוסיפים נוזלים עד שהם נספגים באורז
  7. חוזרים על התהליך עד שהציר נגמר ו/או גרגירי האורז רכים אבל עדיין מרכז הגרגיר נותר אל-דנטה
  8. שומרים במקום חמים עד להגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *