מתכון: מאפה קובלר ריבס Rhubarb Cobbler

אחד הקינוחים הכפריים והאהובים במטבח האמריקאי והבריטי, שמנציחים את עונת הריבס ||| מאפה ביתי פשוט מבחוץ אך עשיר בטעמים, שמבוסס על שילוב של ריבס חמוץ-מריר עם שכבת בצק רכה וזהובה ||| הקובלר בנוי משתי שכבות עיקריות: בתחתית – חתיכות ריבס טריות המתבשלות בתנור עם מעט סוכר ומתנזלות למרקם עסיסי, כמעט ריבתי, אבל עדיין שומרות על נטייה חמצמצה שמאזנת את המתיקות ||| מעל המילוי מונח בצק העשוי גושים רכים, מתפוררים-במרקם, דומים לסקונס קטנים שמתנפחים בעת האפייה ||| החיבור בין השניים יוצר קונטרסט מענג – תחתית חמוצה-עסיסית, ומעליה כיסויי בצק זהובים שמספיגים מעט מהנוזלים הסמוקים של הריבס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפה קובלר ריבס (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

למילוי

לציפוי

שלבי הכנה

  1. הכנת המילוי: חממו תנור ל-190 מעלות ושמנו תבנית אפייה 20X20 ס"מ
  2. בקערת ערבוב, ערבבו את הריבס הקצוץ, סוכר, קורנפלור ומיץ לימון עד שהריבס מצופה באופן שווה
  3. פזרו את תערובת הריבס בתבנית המשומנת לשכבה אחידה
  4. הכנת הציפוי: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
  5. חותכים פנימה את החמאה הקרה תוך ערבוב עד שמתקבל בצק של פירורים גסים
  6. מוסיפים את החלב רק עד לקבלת בצק רך
  7. הרכבה המאפה: יוצקים כפיות מהבצק על תערובת הריבס, ומורחים מעט אך משאירים רווחים לאפשר לאדים מהריבס, להתנדף
  8. אופים במשך 35-40 דקות, או עד שהציפוי זהוב-חום והמלית מבעבעת

הגשה

נותנים לבצק להתקרר מעט לפני ההגשה. מגישים חם לצד כדור גלידת וניל או כף קצפת.

שדרוגים: תוספת של ½ כפית קינמון או אגוז מוסקט לציפוי בשלב 7, ישדרגו לטעמים מעט חמים יותר. אם מעדיפים ציפוי פריך יותר, פזרו מעט סוכר על הבצק בשלב 7 ולפני האפייה.

אפשר לשלב עם הריבס מעט תותים או פטל.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *