סלט אינדונזי של ירקות מבושלים קלות או מאודים וביצים קשות, עם טופו או טמפה ||| גאדו-גאדו נחשבת לאחת מחמשת המנות הלאומיות של אינדונזיה ||| פירוש השם גאדו הוא לאכול משהו ללא אורז ||| הרכב סלט הירקות משתנה מאוד, אך בדרך כלל מורכב מתערובת של כרוב, תרד, נבטי שעועית, שעועית ירוקה, מלון, תירס, תפוחי אדמה מבושלים, מלפפון, עגבניות וחסה פרוסים וביצים קשות פרוסות ||| רוטב הבוטנים גאדו גאדו יהפוך כל ירק לארוחה גדולה, בריאה וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
לרוטב גאדו גאדו
- ⅓ כוס חמאת בוטנים
- 4 כפיות משחת קארי אדומה
- 3 כפיות קצ'אפ מאניס Ketjap Manis – רוטב סויה מתוק אינדונזי
- 1 כפית סמבל אואלאק Sambal ulek (oelek) או סחוג או אריסה לפי הטעם
- ½ כפית מלח
- 1 שן שום גדולה, כתושה
- ½1 כף מיץ לימון או ליים
- ½ כוס חלב קוקוס
- ½ כוס מים
לסלט
- 1 צרור תרד, שורשים גזומים
- 4 כוסות נבטי שעועית
- 200 גרם תפוח-אדמה חצוי קלוף וקצוץ לקוביות של 2 ס"מ או פרוסות של 1.5 ס"מ
- 1 מלפפון, פרוס באלכסון
- 2-3 ביצים L קשות, קלופות וחצויות
לטמפה פריכה (או טופו)
- 2 כפות שמן צמחי או שמן בוטנים
- 200 גרם טֶמְפֶּה témpé או טופו
לשדרוג והגשה
- 1 כף בוטנים קצוצים דק
- פִּלְפֵּל צ'ילי אדום, פרוס דק
- 15 קרקרים בטעם חריף
שלבי הכנה
- הכנת רוטב גאדו גאדו בוטנים: בסיר קטן ערבבו את כל המצרכים על להבה בינונית-נמוכה. הביאו לרתיחה עדינה ולאחר מכן בשלו במשך 5 דקות, תוך ערבוב קבוע כדי שלא תקבלו רוטב דבוק לתחתית, עד שהרוטב מסמיך. אם הוא סמיך מדי, פשוט הוסיפו עוד מים – אמור להיות לכם מספיק רוטב
- טעמו ותקנו טעמים עם ליים לטעם חמוץ יותר, מלח, או סוכר לטעם מתוק. כסו את הסיר ושמרו אותו חמים
- הביאו סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים במשך 5 דקות או עד שהם מבושלים לחלוטין. בעזרת כף מחוררת מעבירים למסננת לסינון המים
- מבשלים את נבטי השעועית במשך 3 דקות או עד שהם מתרככים. מעבירים למסננת, סוחטים את עודפי המים
- מוסיפים לסיר עם המים החמים את התרד. דוחפים לתחתית הסיר והתרד יתרכך מיד. מוציאים את התרד, מעבירים למסננת, סוחטים את עודפי המים
- הכנת הטמפה או טופו: פורסים את הטופו או טמפה לפרוסות בעובי 1-5 ס"מ
- במחבת על להבה בינונית-גבוהה מחממים שמן ומטגנים את הטמפה 2 דקות מכל צד עד להזהבה עמוקה ופריכות. אם משתמשים בטופו, מספיק טיגון של דקה וחצי בלבד
- הרכבת המנה: מניחים את הירקות והטמפה בקערת הגשה, מפזרים ביצה מעל. מוזגים על הכול את הרוטב כשהוא חמים
- מגישים את סלט גאדו גאדו עם רוטב בוטנים, בוטנים לפיזור, פלפלי צ'ילי טריים וקרקרים בצד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…