קציצות סרטנים מקושרות באופן מסורתי למפרץ מפרץ צֶ'סָפִּיק Chesapeake Bay שבמדינת מרילנד, ארה"ב ||| קציצות סרטנים פופולריות במיוחד לאורך חופי האוקיינוס האטלנטי, שם תעשיית דיג הסרטנים משגשגת אבל הם פופולאריות גם בצפון מערב האוקיינוס השקט ובחוף צפון קליפורניה ||| התוספות הביתיות שמלוות את קציצות הסרטנים הן בדרך כלל צ'יפס, סלט כרוב, סלט תפוחי אדמה או סלט מקרוני ||| מסעדות מגישות קציצות סרטנים עם פלח לימון וקרקרים מלוחים ולפעמים עם תבלינים אחרים כמו רמולד, רוטב טרטר, חרדל, רוטב קוקטייל, קטשופ או רוטב ווסטרשייר ||| יש מסעדות שנותנות ללקוחותיהן את האפשרות לטגן או לצלות את קציצת הסרטנים שלהן ||| קציצות הסרטנים משתנות בגודלן, מגודל של עוגייה קטנה ועד גדול יותר מהמבורגר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 ביצים L
- 3 כפות מיונז
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- 4 כפיות מיץ לימון
- 1 כפית טרגון מיובש Tarragon
- ⅛ כפית פתיתי פִּלְפֵּל אדום
- 225 גרם בשר סרטנים
- ½ כוס קרקרים מרוסקים
- 1 כף חמאה
שלבי הכנה
- בקערה בינונית מערבבים את הביצה, מיונז, בצל ירוק, מיץ לימון, טרגון ופתיתי פלפל לקבלת תערובת אחידה
- הוסיפו לתערובת וערבבו בעדינות את בשר הסרטנים, תוך הקפדה לא לפרק את בשר הסרטנים
- ערבבו בהדרגה לתוך הקערה את פירורי הקרקרים, והוסיפו עד להשגת הסמיכות הרצויה
- יוצרים מתערובת הסרטנים 4 קציצות
- במחבת על להבה בינונית מחממים חמאה ומטגנים את הקציצות 5-6 דקות עד להזהבה מכל צד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…