אחוה והשפית ג'קי אזולאי מציעים לכבוד יום הפיצה הבינלאומי מתכון פיצה ישראלית ||| פיצה ביתית, בגרסה מקורית וכל כך ישראלית – פיצה סביח ||| פיצה בטעם נפלא, ממרח אריסה מחליף את רוטב העגבניות הקלאסי ומעליו מפוזרים חציל, ביצים ותפוח אדמה ||| פיצה שמעוטרת מעל לכל עם טחינה גולמית ישראלית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-2 פיצות בגודל בינוני)
לבצק
- 1 ק״ג קמח רגיל
- 4 כפיות שמרים יבשים
- 2.5 כוסות מים
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
לסביח
- 2-3 כפות ממרח פלפל אריסה
- 1 חציל
- 2 ביצים XL
- 1 תפוח אדמה
- 1 פלפל ירוק חריף
- 4-5 כפות טחינה גולמית ללא מלח אחוה
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים מעט את המצרכים היבשים
- מוסיפים את המצרכים הרטובים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 30-40 דקות
- מחלקים את הבצק לשני כדורים (אפשר גם ליותר בהתאם לגודל ולכמות הפיצות שרוצים להכין)
- פורסים על מגש או תבנית אפייה, נייר אפייה ופותחים עליו את הבצק בעזרת הידיים לצורה עגולה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות ומכניסים לאפייה של כ- 10 דקות להתייצבות
- הכנת התוספות: פורסים חציל לפרוסות ומתבלים במלח גס ושמן זית
- עוטפים תפוח אדמה ברדידי אלומיניום לקבלת טעמי "מדורה"
- מכניסים את החצילים ותפוח האדמה העטוף לתנור עד להשחמת החצילים
- מוציאים את הבצק מהתנור
- מבשלים את הביצים לקבלת ביצים קשות
- הרכבת הסביח: מורחים על הבצקים ממרח אריסה
- מפזרים מעל את החצילים האפויים, ביצים קשות מפוררות, תפוח אדמה בריח מדורה ופרוסות פלפל ירוק חריף
- מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים שוב לתנור למשך כ- 10 דקות עד להזהבה
- מוציאים מהתנור, מזלפים טחינה גולמית מעל הפיצות סביח ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite