לכבוד יום הפיצה הבינלאומי #World Pizza Day#, פסטה ריקו מציעה מתכון ||| פיצה לבנה, חגיגית ומיוחדת, עם רוטב שמנת ופטריות עשיר, פרוסות צ'ילי ופטריות ||| במתכון נעשה שימוש בקמח לפיצה ורוטב שמנת ופטריות של פסטה ריקו ||| מתכון קל הכנה וניתן להכין יחד עם הילדים וליהנות מארוחה משפחתית עשירה וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….
מצרכים (2 פיצות בינוניות)
לבצק
- 500 גרם קמח לפיצה של פסטה ריקו
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 3-4 כפות של שמן זית
- 1.5 כוסות מים פושרים
לכיסוי
- 200 גרם רוטב שמנת ופטריות של פסטה ריקו
- 300 גרם טריו פתיתי גבינה (מוצרלה, גאודה וסקנדינבית או דומה)
- 1 כוס פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות
- 3-4 גבעולי תימין טרי
- 250 גרם גבינת פטה עיזים 16%, מפוררת
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמרים יבשים וסוכר
- יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה כוס מים, שמן זית ומלח
- מתחילים ללוש בעזרת וו לישה ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש
- יוצרים מהבצק כדור, מקמחים קלות ועוטפים את הקערה בניילון נצמד
- מתפיחים במשך 30 דקות לערך
- מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו מעט בעזרת הידיים ומחלקים לשני חלקים
- מרדדים כל כדור לעלה בעובי 1-2 ס"מ
- מניחים את עלה הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח
- בלחיצות קלות על שולי עלה הבצק, יוצרים מעין מסגרת קרוב לשולי הבצק
- מורחים על הבצק רוטב שמנת פטריות
- מפזרים פתיתי גבינה, פרוסות פטריות, פרוסות צ'ילי ותימין
- חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה
- מתפיחים את הפיצות כ-20 דקות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים את הפיצות בתנור במשך כ-25 דקות עד להשחמה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון