עוגייה שמקורה מטוניס בכלל אבל יש אומרים שהמקור הוא בכלל טריפוליטאי ||| עוגיות ללא גלוטן שטעימה לכולם וחגיגיות לא פחות מכך ||| אפשר להפחית את כמות אבקת הסוכר לקבל עוגיות מופחתות קלוריות וגם לצליאקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20-24 עוגיות)
לבצק
- 330 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
- 200 גרם אבקת סוכר מנופה
- 2 חלבוני ביצים L
- 3 כפיות אבקת סוכר
- קורט מלח או טיפה של מיץ לימון
- 3-4 טיפות תמצית שקדים
- 1 כפית תמצית וניל (לא הכרחי)
- 1 כפית קורנפלור
לקישוט
- שקדים שלמים מולבנים כמספר העוגיות שעשינו
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר לקבלת תערובת אבקתית, ללא גושים
- בקערת מיקסר מקציפים את חלבוני הביצים במהירות גדולה, תוך הוספת 3 כפיות אבקת סוכר, מלח (או מיץ לימון), עד שמתקבל קצף יציב
- מנמיכים את מהירות המיקסר
- מוסיפים בהדרגה את תערובת השקדים המוכנה, תמצית שקדים, תמצית וניל וקורנפלור ובוחשים עד לקבלת עיסת בצק רכה
- מצננים במקרר 15-20 דקות עד שהעיסה מתמצקת
- טיפ: אם הבצק מתקשה מידי, מניחים את הבצק מעל אדי קומקום מים במשך מספר דקות, ומוסיפים 2 כפות מים לבצק ולשים את הבצק עד לקבלת דרגת הרכות הרצויה
- משמנים תבנית אפייה ומרפדים בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- לוקחים פיסת בצק בידיים רטובות ויוצרים כדור בקוטר 4 ס"מ
- משטחים את כדורי הבצק ומסדרים ברווחים על התבנית המרופדת
- דוחסים למרכז כל עוגייה שקד מולבן
- אופים במשך 13-15 דקות או עד שהעוגיות נסדקות ומזהיבות וצידן התחתון מתחיל להשחים קלות.
- הערה: חשוב לא לאפות את העוגיות יתר על המידה, כי אז הן מתקשות
- מצננים היטב ואז הן ניתנות לקילוף מנייר האפייה
- שומרים בכלי סגור הרמטי.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
2 Responses
ההבדל בית אפייה ביתית לאפייה תעשיתית (מה שמוכרים בחנויות ובתי מאפה) הוא השימוש בחומרי גלם תעשייתיים ומשפרי טעם, שלא מומלץ לצרוך.
הדיוק הוא המפתח להצלחה. אין לעגל פינות ובערך. הכל מדויק והתוצאה מובטחת
לאבמבריש עבודה מאד ארוכה ניסינו את כל המתכונים זה לא יוצא כמו שמוכרים ויש כאלה מזייפים והחומרים הולכים לטמיון וחבל אבל אני אנסה את המתכון זאת אפשרות אחרונה אני גם עושה יוצא לי פצצה אבל לא כמו שמוכרים סורי