פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה||| פנינה מספרת שזו עוגה קלה להכנה אבל דורשת איפוק – להמתין לילה שהבצק יקפא ||| הכנה פשוט והינה לכם עוגה מטריפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תכנית 26 או פיירקס)
לבצק
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 200 גרם חמאה
- 3 חלמוני ביצים
- 1/2 כוס סוכר
לקצף
- 3 חלבוני ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 3/4 כוס ריבה שאוהבים
- 2 כפות קקאו
אופן הכנה
- ללוש את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד וחלק
- לחלק את הבצק ל-3 חלקים
- לעטוף כל חלק בניילון נצמד ולהכניס למקפיא ללילה
- למחרת להקציף את חלבוני הביצים עם הסוכר לקבלת קצף יציב
- להוסיף לקצף את הריבה שבחרנו ואת הקקאו ולערבב היטב
- לגרד חלק אחד של בצק קפוא, על תבנית התבנית
- למרוח 1/2 מכמות הקצף על הבצק
- לגרד עוד חלק של בצק קפוא על הקצף בתבנית
- למרוח את שאר הקצף ולישר
- לגרד את החלק האחרון של בצק קפוא על הכל
- לחמם תנור ל- 190 מעלות
- לאפות 30-40 דקות עד שפני העוגה משחימים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון