היום הוא יום עוגת אגוזי לוז Hazelnut Cake Day ||| מתכון לעוגת אגוזי לוז ללא גלוטן שנפוצה במטבח ההונגרי ||| מתכון לעוגת אגוזי לוז, קוקוס ושוקולד קלה וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
אגוז לוז, אִלְסָר או בונדוק
אגוז נפוץ הגדל בצפון אמריקה וברבות ממדינות אירופה וסין. האגוז בעל קליפה דקה וצורתו עגולה והוא עטוף במגן קשה ועבה. האגוז פופולארי במשחקי ילדים בפסח וכן לאפיה ופחות לצריכה טרי או קלוי. לשיח הלוז אורך חיים ארוך במיוחד והוא מספק אגוזים במשך מאות שנים. נקרא Hazelnut או Filbert וגם Pontic ואפילו Cobnut ובערבית בונדוק البندق.
האגוז ניחן במרקם קרמי כשמרסקים אותו והוא גם מתוק קמעה. בנוסף, שילוב של אגוזי לוז ושוקולד הוא שילוב מנצח ולכן פופולארי באפייה (לחם, מאפינס, עוגות), גלידה וגם רפרפת.
מתכון: עוגת אגוזי לוז ללא גלוטן
מצרכים (תבנית קפיצית 26 או 2 תבניות אינגליש קייק)
- 350 גרם אגוזי לוז
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 6 ביצים L (מופרדות לחלבונים לחוד וחלמונים לחוד)
- 125 גרם סוכר
- 450 גרם קרם (לשדרוג וקישוט אבל לא חובה)
- 50 גרם שבבי אגוזי לוז לקישוט
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- לשמן תבנית (עגולה או 2 אינגליש קייק)
- לרסק עד דק את אגוזי הלוז ולערבב עם אבקת האפיה בקערה בצד
- בקערה גדולה ערבבו חלמוני הביצים עם הסוכר עד קבלת בלילה צהובה חוורת ואחידה
- הוסיפו לבלילה את אבקת אגוזי הלוז
- בקערה נקיה ומקצפת נקיה ערבבו והקציפו את חלבוני הביצים
- שפכו 1/3 מהמקצפת חלבונים לתוך התערובת אגוזים וחלמונים וערבבו לאחידות
- הוסיפו את שאר מקצפת החלבונים וקפלו עד שלא יישארו פסים
- שפכו לתבנית שהכנתם
- הכניסו לאפיה של 60-75 דקות והעוגה חוזרת למקום כשלוחצים מעל
הגשה
לקרר לטמפרטורת חדר. לבזוק מעל אבקת סוכר ולפזר שברי אגוזי לוז. או בגרסה ההונגרית, לחתוך לרוחב ל-3 שכבות ולמרוח קרם בין השכבות ומעל העוגה לפזר גם שברי אגוזים.
מתכון: עוגת אגוזי לוז, קוקוס ושוקולד
מצרכים (תבנית עגולה 24 או 2 אינגליש קייק)
- 6 ביצים L
- 1.5 כוס סוכר
- 2 שק' סוכר וניל
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1 כוס מים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס שבבי קוקוס
- 100 גרם שוקולד מריר גרוס
- 1 כוס אגוזי לוז גרוסים עד דק
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות
- לשמן תבנית (עגולה או 2 אינגליש קייק)
- להקציף במיקסר את חלבוני הביצים עד שנוצר קצף אוורירי
- להוסיף את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה עד שנוצר קצף יציב
- להוריד מהירות הערבוב להוסיף בהדרגה את החלמונים והשמן בזרם דק ולבסוף את המים ולהמשיך בהקצפה עוד דקה (לא יותר מידי)
- בקערה נפרדת לערבב ביחד את אבקת האגוזים, קוקוס ושוקולד מריר הגרוס
- להוסיף את תערובת האגוזים בהדרגה לקצף תוך כדי קיפול עם מרית
- לקפל עם המרית בעדינות ולא לשבור את הקצף, עד שתקבלו תערובת אחידה
- לצקת את הבלילה לתבנית שבחרתם
- להכניס לאפיה של 50 דקות עד שקיסם יוצא יבש
בתיאבון