פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה במאפים מעשה ידיה ||| לכבוד השילוב האייקוני של יום הקרואסון #CroissantDay# ולכבוד יום הנוטלה הבינלאומי #World Nutela Day# פנינה מציעה מתכון להכנת קרואסון ביתי עם נוטלה ||| קרואסון טעים וקל להכנה ||| תכינו וכל בני ביתכם והאורחים ישאלו איפה קניתם את הקרואסונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 קרואסונים)
לסטרטר
- 20 גרם שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 200 מ"ל מים חמים
- 200 מ"ל חלב חמים
- 200 מ"ל יוגורט
- 1 ביצה
לבצק
- 900 גרם קמח
למלוי
- 100 גרם חמאה מומסת
- נוטלה
לצפוי
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסטרטר לבלילה אחידה
- מוסיפים לבלילה את הקמח ב-3 מנות ולהמשיך ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק
- לכסות הקערה במגבת ולהניח לתפוח עד הכפלת הנפח
- לחלק הבצק ל- 12 חלקים שווים
- לרדד כל כדור בצק ליריעה עגולה דקה
- למרוח חמאה על כל יריעת בצק
- להניח 6 יריעות בצק אחת על השנייה לקבלת שתי ערמות בצק כאשר היריעה העליונה הפוכה עם החמאה כלפי פנים
- לרדד מעט כל ערמת בצק על מנת להדק היטב את הבצק שכבות
- לחתוך כל עגול בצק ל- 12 משולשים
- שמים בקצה הרחב של כל משולש כפית נוטלה (כמו בתמונה)
- מגלגלים פנימה לקבלת קרואסון בצק
- מניחים בצד כ- 30 דקות להתפחה אחרונה
- מורחים ביצה על פני כל קרואסון
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 30 דקות עד קבלת גוון חום אופייני
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון