מתכון: הקרואסונים של פנינה

פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה במאפים מעשה ידיה ||| לכבוד השילוב האייקוני של יום הקרואסון #CroissantDay#  ולכבוד יום הנוטלה הבינלאומי #World Nutela Day# פנינה מציעה מתכון להכנת קרואסון ביתי עם נוטלה ||| קרואסון טעים וקל להכנה ||| תכינו וכל בני ביתכם והאורחים ישאלו איפה קניתם את הקרואסונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרואסונים בפריז (צילום דן בר-דוב)

מצרכים (24 קרואסונים)

לסטרטר

לבצק

  • 900 גרם קמח

למלוי

 
- פרסומת -

 

לצפוי

משולשי בצק עם נוטלה (צילום פנינה קדם)

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסטרטר לבלילה אחידה
  2. מוסיפים לבלילה את הקמח ב-3 מנות ולהמשיך ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק
  3. לכסות הקערה במגבת ולהניח לתפוח עד הכפלת הנפח
  4. לחלק הבצק ל- 12 חלקים שווים
  5. לרדד כל כדור בצק ליריעה עגולה דקה
  6. למרוח חמאה על כל יריעת בצק
  7. להניח 6 יריעות בצק אחת על השנייה לקבלת שתי ערמות בצק כאשר היריעה העליונה הפוכה עם החמאה כלפי פנים
  8. לרדד מעט כל ערמת בצק על מנת להדק היטב את הבצק שכבות
  9. לחתוך כל עגול בצק ל- 12 משולשים
  10. שמים בקצה הרחב של כל משולש כפית נוטלה (כמו בתמונה)
  11. מגלגלים פנימה לקבלת קרואסון בצק
  12. מניחים בצד כ- 30 דקות להתפחה אחרונה
  13. מורחים ביצה על פני כל קרואסון
  14. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  15. אופים 30 דקות עד קבלת גוון חום אופייני

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה