מתכון: עוגת תפוזים אוורירית

פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה ||| הפעם פנינה מציעה מתכון לעוגת תפוזים חורפית ואוורירית ||| עוגה קלה להכנה וטעימה משהו משהו ||| עוגה שאפשר להכין גם אם יש לכם אורחים בהתרעה קצרה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת תפוזים אוורירית (צילום פנינה קדם)

מצרכים (תבנית קפיצית 26)

  • 6 ביצים XL, מופרדות
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 20 גרם סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 תפוז – קליפה מגורדת
  • 1 לימון – קליפה מגורדת
  • 2 כוסות קמח תופח

לפיזור

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים היטב את חלמוני הביצים עם 1/2 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, קמח וגרידות קליפת התפוז והלימון
  2. בקערה נפרדת מקציפים את חלבוני הביצים עם כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב
  3. מקפלים את הקצף לתוך תערובת החלמונים
  4. יוצקים לתבנית או סיר פלא
  5. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  6. אופים העוגה במשך כ-45 דקות עד שאפוי וזהוב
  7. מצננים לטמפרטורת חדר
  8. מפזרים אבקת סוכר או קוקוס טחון

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: