פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה ||| הפעם פנינה מציעה מתכון לעוגת תפוזים חורפית ואוורירית ||| עוגה קלה להכנה וטעימה משהו משהו ||| עוגה שאפשר להכין גם אם יש לכם אורחים בהתרעה קצרה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 26)
- 6 ביצים XL, מופרדות
- 1.5 כוסות סוכר
- 20 גרם סוכר וניל
- 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 תפוז – קליפה מגורדת
- 1 לימון – קליפה מגורדת
- 2 כוסות קמח תופח
לפיזור
אופן הכנה
- בקערה מערבבים היטב את חלמוני הביצים עם 1/2 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, קמח וגרידות קליפת התפוז והלימון
- בקערה נפרדת מקציפים את חלבוני הביצים עם כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב
- מקפלים את הקצף לתוך תערובת החלמונים
- יוצקים לתבנית או סיר פלא
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- אופים העוגה במשך כ-45 דקות עד שאפוי וזהוב
- מצננים לטמפרטורת חדר
- מפזרים אבקת סוכר או קוקוס טחון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון