חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת הגבינה של פנינה

פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה ||| הפעם פנינה מציעה מתכון לעוגת גבינה שדורשת סבלנות ובעיקר איפוק ||| לרוב בתום האפייה אי אפשר להתאפק מלטעום או לאכול את העוגה בזכות הניחוח שאופף את כל הבית ||| הפעם אתם מתבקשים להתאפק לפחות 24 שעות מתום ההכנה, ולא תתאכזבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת הגבינה של פנינה (צילום פנינה קדם)

מצרכים (תבנית קפיצית 24)

לבסיס העוגה

לעוגה

לשדרוג

אופן הכנה

  1. הכנת בסיס העוגה: לערבב את הפתי בר והחמאה היטב לתערובת אחידה
  2. להדק היטב את התערובת לבסיס תבנית אפייה 24 גבוהה
  3. נכניס את התבנית למקרר
  4. חממו תנור ל-200 מעלות והניחו סיר עם מים בתחתית התנור
  5. בקערה גדולה נערבב את הגבינה, שמנת, אינסטנט פודינג, סוכר, תמצית וניל, מעט מאד מלח, וחלמוני הביצים לקבלת תערובת אחידה
  6. בקערת מיקסר נקציף את חלבוני הביצים והסוכר, לקבלת קצף יציב ומבריק
  7. נקפל את הקצף לתוך תערובת הגבינה ונערבב לקבלת תערובת אחידה
  8. נמלא את תבנית העוגה עם התחתית שבמקרר, עם תערובת הגבינה וניישר למעלה
  9. נכניס את התבנית לתנור ל- 10 דקות
  10. אחרי 10 דקות ננמיך את חום התנור ל- 150 מעלות ונאפה עוד 60-75 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב עדין
  11. נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתנור עד לקירור מוחלט. אין להוציא את העוגה מהתנור
  12. נפזר מעל אבקת סוכר
  13. שדרוג: במקום שלב 11, נוציא את העוגה מהתנור ל- 15 דקות צינון
  14. בקערה נערבב את השמנת ואבקת הסוכר לאחידות
  15. נמרח את תערובת השמנת על העוגה החמימה ונשאיר את העוגה לצינון מוחלט

תזכורת: אם תתאפקו לפחות 24 שעות לפני שאתם טועמים את העוגה (עדיף אפילו 48 שעות) רק תרוויחו…..
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *