פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה ||| הפעם פנינה מציעה מתכון לעוגת גבינה שדורשת סבלנות ובעיקר איפוק ||| לרוב בתום האפייה אי אפשר להתאפק מלטעום או לאכול את העוגה בזכות הניחוח שאופף את כל הבית ||| הפעם אתם מתבקשים להתאפק לפחות 24 שעות מתום ההכנה, ולא תתאכזבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 24)
לבסיס העוגה
- 150 גרם ביסקוויט פתי בר מרוסקים
- 100 גרם חמאה מומסת
לעוגה
- 750 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר 5%)
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 6 ביצים, מופרדות
- מלח
- 1 כוס סוכר
- תמצית וניל
לשדרוג
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- הכנת בסיס העוגה: לערבב את הפתי בר והחמאה היטב לתערובת אחידה
- להדק היטב את התערובת לבסיס תבנית אפייה 24 גבוהה
- נכניס את התבנית למקרר
- חממו תנור ל-200 מעלות והניחו סיר עם מים בתחתית התנור
- בקערה גדולה נערבב את הגבינה, שמנת, אינסטנט פודינג, סוכר, תמצית וניל, מעט מאד מלח, וחלמוני הביצים לקבלת תערובת אחידה
- בקערת מיקסר נקציף את חלבוני הביצים והסוכר, לקבלת קצף יציב ומבריק
- נקפל את הקצף לתוך תערובת הגבינה ונערבב לקבלת תערובת אחידה
- נמלא את תבנית העוגה עם התחתית שבמקרר, עם תערובת הגבינה וניישר למעלה
- נכניס את התבנית לתנור ל- 10 דקות
- אחרי 10 דקות ננמיך את חום התנור ל- 150 מעלות ונאפה עוד 60-75 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב עדין
- נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתנור עד לקירור מוחלט. אין להוציא את העוגה מהתנור
- נפזר מעל אבקת סוכר
- שדרוג: במקום שלב 11, נוציא את העוגה מהתנור ל- 15 דקות צינון
- בקערה נערבב את השמנת ואבקת הסוכר לאחידות
- נמרח את תערובת השמנת על העוגה החמימה ונשאיר את העוגה לצינון מוחלט
תזכורת: אם תתאפקו לפחות 24 שעות לפני שאתם טועמים את העוגה (עדיף אפילו 48 שעות) רק תרוויחו…..
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון