פנינה קדם אוהבת לבשל פלפלים חריפים בכל דרך וצורה ||| פנינה מציעה מתכון לפלפלים חריפים ממולאים בדגים טחונים ||| ארוחה שלמה קומפלט בסיר אחד של דג, פלפל והרבה רוטב מאזן ועסיסי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 20 פלפל חריף גדול
לתערובת הדגים
לרוטב
- 2-3 קופסאות עגבניות מרוסקות (כ-1 ק"ג)
- 2 פלפל חריף שרופים, קלופים וקצוצים
- 4-5 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- קומץ כורכום
- 1 לימון כבוש
אופן הכנה
- שורפים את הפלפלים על האש או בתנור ואח"כ מקלפים אותם
- הכנת תערובת הדגים: במעבד מזון נטחן את הכוסברה, שום ובצל
- נוציא מהתערובת כוס אחת לשימוש ברוטב
- נוסיף את שאר התבלינים ואת הדגים הטחונים ונערבב היטב ביד
- בסיר סוטאז' רחב נחמם מעט שמן ונוסיף את העגבניות המרוסקות. נבשל את הרוטב על להבה נמוכה במשך כשעה
- נוסיף את הפלפלים הקצוצים, שום, מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, לימון כבוש ו-2 כוסות מים ונמשיך לבשל על להבה נמוכה
- הכנת הפלפל הממולא: נקבב את תערובת הדגים לקציצות מוארכות
- נמלא את הפלפלים, ע"י כך שנחתוך לאורכם פתח ונכניס לכל פלפל קציצה אחת
- נכניס את הפלפלים הממולאים לסיר למשך 20 דקות בישול
- נפזר מעל את כוס תערובת הכוסברה ונבשל עוד 5-7 דקות
הגשה
בצלחת עמוקה עם הרבה רוטב והרבה לחם טרי ומים (כי זה חריף)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון