חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפה גבינות מבצק שמרים

פנינה קדם אוהבת לאפות בכל הזדמנות והיא משתפת את קוראינו ||| פנינה מציעה מתכון לרולדה של בצק שמרים עם מלית של גבינות ||| הפעם זו תערובת הגבינות של פנינה קדם אבל לדבריה כל סוגי הגבינות שיש לכם ואוהבים יתאימו למאפה ||| כל הפרטים והמתכון…

מאפה גבינות מבצק שמרים (צילום פנינה קדם)

מצרכים

לבצק

  • 1 כוס חלב חמים
  • 1/2 כוס מי סודה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח (אם צריך אז אפשר יותר)

למלית

לצפוי

הכנת מאפה גבינות – גלגול הבצק על מלית הגבינות (צילום פנינה קדם)

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים ידנית את החלב, מי סודה, חמאה, שמן, ביצה, שמרים ומלח לקבלת בלילה אחידה
  2. נוסיף קמח כל פעם כוס ונערבב ונלוש לקבלת בצק גמיש ורך
  3. נניח בצד את קערת הבצק, מכוסה עם מגבת, עד להכפלת הנפח
  4. בקערה נערבב את הגבינות, בצל ירוק, ביצה, מלח ופלפל לקבלת תערובת אחידה
  5. נחלק את הבצק ל-2 חלקים (ליצירת 2 רולדות)
  6. נרדד כל חלק למלבן גדול
  7. על 2/3 מלבן אחד, נמרח מחצית מכמות הגבינה
  8. ועל השליש הנותר נמרח ממרח שאוהבים (ממרח פלפלים, שומשום קלוי או מה שאוהבים)
  9. נחתוך את השליש בלי הגבינות לפסים בעובי 1 ס"מ לכל רוחב הבצק
  10. נגלגל את הרולדה ונסגור תוך שנגלגל הבצק סביב הגבינות
  11. נסובב כמו בורג את פסי הבצק עם רוטב, ונעטוף את הרולדה
  12. נניח את הרולדה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  13. נכסה את הרולדה לתפיחה נוספת ונחזור על הפעולה עם חלקו השני של הבצק ושאר המלית
  14. נמרח חלמון ביצה על הרולדות
  15. נחמם תנור ל- 180 מעלות ונאפה במשך כ- 45 דקות עד קבלת הגוון שאוהבים.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *