פנינה קדם אוהבת לאפות בכל הזדמנות והיא משתפת את קוראינו ||| פנינה מציעה מתכון לרולדה של בצק שמרים עם מלית של גבינות ||| הפעם זו תערובת הגבינות של פנינה קדם אבל לדבריה כל סוגי הגבינות שיש לכם ואוהבים יתאימו למאפה ||| כל הפרטים והמתכון…
מצרכים
לבצק
- 1 כוס חלב חמים
- 1/2 כוס מי סודה
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות קמח (אם צריך אז אפשר יותר)
למלית
- 3 בצל ירוק קצוץ
- 1 ביצה
- 250 גרם גבינה בולגרית עדינה
- 250 גרם גבינת שמנת
- מלח
- פלפל שחור
- הערה: אפשר כל שילוב אחר של גבינות. מה שאוהבים ומה שיש בנמצא
- ממרח פלפלים או ממרח זיתים או כל ממרח שאוהבים
לצפוי
- 1 חלמון ביצה
אופן הכנה
- בקערה בינונית מערבבים ידנית את החלב, מי סודה, חמאה, שמן, ביצה, שמרים ומלח לקבלת בלילה אחידה
- נוסיף קמח כל פעם כוס ונערבב ונלוש לקבלת בצק גמיש ורך
- נניח בצד את קערת הבצק, מכוסה עם מגבת, עד להכפלת הנפח
- בקערה נערבב את הגבינות, בצל ירוק, ביצה, מלח ופלפל לקבלת תערובת אחידה
- נחלק את הבצק ל-2 חלקים (ליצירת 2 רולדות)
- נרדד כל חלק למלבן גדול
- על 2/3 מלבן אחד, נמרח מחצית מכמות הגבינה
- ועל השליש הנותר נמרח ממרח שאוהבים (ממרח פלפלים, שומשום קלוי או מה שאוהבים)
- נחתוך את השליש בלי הגבינות לפסים בעובי 1 ס"מ לכל רוחב הבצק
- נגלגל את הרולדה ונסגור תוך שנגלגל הבצק סביב הגבינות
- נסובב כמו בורג את פסי הבצק עם רוטב, ונעטוף את הרולדה
- נניח את הרולדה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- נכסה את הרולדה לתפיחה נוספת ונחזור על הפעולה עם חלקו השני של הבצק ושאר המלית
- נמרח חלמון ביצה על הרולדות
- נחמם תנור ל- 180 מעלות ונאפה במשך כ- 45 דקות עד קבלת הגוון שאוהבים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון