מתכון: עוגת משמשים בחושה

עוגה ביתית, רכה ומלטפת, שמביאה איתה את טעמו וקסמו של הקיץ במלואו ||| זו עוגה פשוטה במבנה שלה – בחושה, כלומר ערבוב כל החומרים יחד בקערה אחת בלי להפריד ביצים או להקציף – אבל התוצאה מרשימה בטעם ובריח ||| המשמשים, בין אם הם טריים ובין אם קפואים או מיובשים שהושרו, הם הכוכבים של העוגה ||| הטעם החמצמץ-מתקתק משתלב נפלא עם המרקם הרך והלחות של העוגה עצמה וכשהם נאפים, הם נעשים רכים ועסיסיים עוד יותר, לעיתים משאירים שובל של מיץ קליל שחודר לתוך הבצק ויוצר כיסים קטנים של טעם ||| יש שמפזרים סוכר חום או פירורי שטרויזל מעל, שנותנים קרסט קלוי ומתקתק שמאזן את רכות המשמשים ||| זוהי עוגה שנראית הכי טוב כשהיא נאפית בתבנית פשוטה, מלבנית או עגולה  והמשמשים חצויים ומסודרים מעל, לפעמים בשורות, לפעמים באי-סדר טבעי שנותן לה מראה כפרי, כמעט ציורי ||| עוגה שמתאימה לאירוח אך גם ליומיום, כקינוח קליל או כליווי לקפה אחר הצהריים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת משמש (צילום ברק מעוז)

מצרכים (תבנית 20X20 או עגולה 23)

שלבי הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, סוכר, וניל ושמן לקבלת בלילה אחידה
  2. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד
  3. מחממים תנור ל- 165 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
  4. חותכים את המשמשים לקוביות או פלחים גדולים
  5. מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת ומיישרים את פני הבצק
  6. מפזרים מעל את פלחי המשמש
  7. אופים 40 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכז וקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים אך לא רטובים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *