עוגה ספרדית מסורתית ופשוטה למראה אך עשירה בטעם, שמקורה בחבל גליסיה שבצפון-מערב ספרד ||| מזוהה במיוחד עם העיר סנטיאגו דה קומפוסטלה Santiago de Compostela, יעד העלייה לרגל המפורסם על שם יעקב הקדוש הוא סנטיאגו, ומכאן גם שמה ||| העוגה מבוססת כמעט כולה על שקדים טחונים, ללא קמח חיטה, ולכן המרקם שלה לח, צפוף וקטיפתי ||| הטעם דומיננטי של שקדים, עם ניחוח עדין של לימון או תפוז ולעיתים רמז לקינמון או ליקר מקומי ||| מעל העוגה מפזרים אבקת סוכר, אך בצורה ייחודית: מניחים שבלונה של צלב סנטיאגו (צלב בצורת חרב) ומסירים אותה לאחר הפיזור, כך שהסמל נשאר חשוף על פני העוגה – סימן ההיכר שלה ||| מוגשת לרוב לצד קפה או יין קינוח, ונפוצה במיוחד בחגים, באירועים משפחתיים ובבתי קפה לאורך מסלול הקמינו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (תבנית קפיצית 25)
לעוגה
- 2 כוסות שקדים מולבנים קלויים
- ¼1 כוסות סוכר
- 5 ביצים L, בטמפרטורת החדר
- ½ לימון, גרידת הקליפה בלבד
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- 1 כף וודקה, קואנטרו, אמרטו, גראפה או תמצית וניל
לציפוי
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים בחמאה, תבנית קפיצית 25 ס"מ
- מרסקים את השקדים במעבד מזון עד לטחינה דקה. הערה: היזהרו לא להפוך את התערובת לחמאת שקדים עקב עיבוד יתר
- בקערה טורפים את הביצה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית
- מוסיפים למקצפת את גרידת הלימון, קינמון והמשקה שבחרתם ומערבבים לאיחוד
- מקפלים לתוך המקצפת את השקדים הטחונים בעזרת מרית גומי
- מעבירים את בצק השקדים לתבנית המשומנת
- אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא נקי. הערה: אם העוגה לא נאפית לאחר 30 דקות, מכסים את העוגה בנייר אלומיניום ואפים 5 דקות נוספות, ולאחר מכן מבצעים בדיקה נוספת
- נותנים לעוגה להתקרר בתבנית, ולאחר מכן מעבירים את העוגה לצלחת הגשה
- אם רוצים את העוגה כמו בספרד, מדפיסים על דף חלק צלב של סנט ג'יימס Cruz de Santiago. גזרו אותו והניחו על פני העוגה
- פזרו באבקת סוכר את פני העוגה, לאחר מכן הסירו את שבלונת הצלב
הגשה
מגישים פרוסת עוגה לצד פרי או כדור גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen provecho
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













