עוגיות קלאסיות אהובות, המוכרות במטבחים רבים ברחבי העולם לעיתים בשמות כמו Husarenkrapferl או Thumbprint Cookies ||| אלו הן עוגיות חמאה פריכות ונימוחות בבסיסן, המכילות לרוב שקדים טחונים או אגוזים אחרים בבצק, המעניקים להן מרקם עשיר וטעם אגוזי עמוק ||| המאפיין הבולט ביותר הוא ה"נשיקה" – גבעה קטנה של מלית כמו אגוזים או שוקולד מומס או קרם ||| השילוב של פריכות הבצק, הטעם האגוזי והמתיקות הופכים את נשיקות האגוזים לפינוק מושלם לצד כוס קפה או תה, במיוחד בתקופת החגים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (40 עוגיות)
לבצק פריך
- 500 גרם קמח
- קורט מלח
- 150 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם סוכר
- 230 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים L
- 1 כף סוכר וניל
- גרידת לימון
לציפוי הבצק
- 1 ביצה L
למרנג אגוזים
לקישוט
- כ-40 אגוזי לוז שלמים, מגולגלים באבקת זהב אכיל
שלבי הכנה
- הכנת בצק פריך: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה, יש ללוש את כל המצרכים לקבלת בצק חלק
- לפזר קמח על הבצק ולפרוש אותו על תבנית אפייה
- לעטוף ברדיד אלומיניום את התבנית ולהכניס למקרר למשך שעה לפחות, עד שהבצק יציב שוב
- בעזרת מערוך, לרדד את הבצק לעובי של כ-6 מ"מ
- בעזרת חותכן עוגיות עגול, קורצים 40 עיגולים קטנים, בקוטר 3 ס"מ
- מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
- מניחים את עיגולי הבצק על תבנית האפייה המשומנת
- הקערית הכינו ביצה טרופה ומירחו את פני עיגולי הבצק
- יש לאפות את הביסקוויטים העגולים במשך 10 דקות לפני קירור
- הכנת מרנג האגוזים: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו את החלבונים עם מלח וסוכר לקבלת קצף יציב
- יש לקפל פנימה את אבקת הסוכר ואגוזי לוז ולהעביר את התערובת לשק זילוף
- מזלפים את מרנג האגוזים המוכן על עיגולי הביסקוויטים המקוררים
- קשטו כל עוגייה באגוז לוז זהוב
- הגבירו את חום התנור ל- 180 מעלות
- אפו את הביסקוויטים במשך 15 דקות עד שהם פריכים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












