מתכון: עוגיות חמאה לימוניות וקריספיות

תענוג עדין וממכר שמצליח לשלב רכות עם פריכות מושלמת ||| עוגיות שבמרקמן הן נמסות בפה, בזכות תערובת נדיבה של חמאה רכה וקמח עדין, היוצרים בצק חלק ורך במיוחד ||| טעמן מאוזן – חמיצות קלה ורעננה של לימון משתלבת עם מתיקות עדינה, כך שכל ביס מרגיש כמו קרן שמש קטנה ||| הריח המתוק-חמצמץ שמתפזר בבית בזמן האפייה יוצר תחושת חמימות ונוסטלגיה, והעוגיות עצמן פשוט נעלמות מהצלחת ||| מושלמות לצד כוס קפה או תה של אחר הצהריים, כמתנה קטנה בעטיפה יפה, או כפינוק עדין לסיום ארוחה ||| בזכות גודלן הקטן וטעמן המרענן הן מצליחות לשמח בכל מצב – עוגיות קטנות, פשוטות, אך מלאות אופי ואור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות חמאה לימוניות וקריספיות (תמונת ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (25 עוגיות בינוניות)

לבצק

לציפוי

לגלייז

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים החמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית ובהירה
  2. מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית וניל ומיץ לימון ומערבבים היטב לאחידות
  3. מנפים לקערה את הקמח, קורנפלור ומלח ומערבבים עד שנוצר בצק חלק ורך. הערה: אם הבצק מעט רך מדי, מכניסים למקרר למשך 20-30 דקות
  4. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  5. בצלחת עמוקה מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון לקבלת תערובת אחידה לציפוי העוגיות
  6. מוציאים את הבצק מהקירור ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות
  7. מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ לערך
  8. בעזרת קורצן עוגיות קורצים צורות של עגולים, לבבות או כל צורה שאוהבים
  9. טובלים כל עוגייה בתערובת הסוכר לקבלת ציפוי קריספי (כמו שניצל)
  10. מניחים בתבנית המרופדת ואופים 13-15 דקות, כך שהעוגיות יישארו בהירות על פניהן אבל התחתית תקבל גוון זהוב
  11. בקערית מערבבים את מצרכי הגלייז לקבלת עיסה אחידה
  12. בעזרת מברשת מרחו שכבה דקה של גלייז, על העוגיות החמות (לאחר האפייה)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *