תענוג עדין וממכר שמצליח לשלב רכות עם פריכות מושלמת ||| עוגיות שבמרקמן הן נמסות בפה, בזכות תערובת נדיבה של חמאה רכה וקמח עדין, היוצרים בצק חלק ורך במיוחד ||| טעמן מאוזן – חמיצות קלה ורעננה של לימון משתלבת עם מתיקות עדינה, כך שכל ביס מרגיש כמו קרן שמש קטנה ||| הריח המתוק-חמצמץ שמתפזר בבית בזמן האפייה יוצר תחושת חמימות ונוסטלגיה, והעוגיות עצמן פשוט נעלמות מהצלחת ||| מושלמות לצד כוס קפה או תה של אחר הצהריים, כמתנה קטנה בעטיפה יפה, או כפינוק עדין לסיום ארוחה ||| בזכות גודלן הקטן וטעמן המרענן הן מצליחות לשמח בכל מצב – עוגיות קטנות, פשוטות, אך מלאות אופי ואור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (25 עוגיות בינוניות)
לבצק
- 200 גרם חמאה רכה
- ½כוס אבקת סוכר
- 2 כפות גרידת לימון טרייה (מלימון גדול)
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כוסות קמח
- 2 כפות קמח תירס (קורנפלור)
- קורט מלח
- ½ כפית תמצית וניל
לציפוי
לגלייז
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים החמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית ובהירה
- מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית וניל ומיץ לימון ומערבבים היטב לאחידות
- מנפים לקערה את הקמח, קורנפלור ומלח ומערבבים עד שנוצר בצק חלק ורך. הערה: אם הבצק מעט רך מדי, מכניסים למקרר למשך 20-30 דקות
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בצלחת עמוקה מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון לקבלת תערובת אחידה לציפוי העוגיות
- מוציאים את הבצק מהקירור ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות
- מרדדים את הבצק לעובי של ½ ס"מ לערך
- בעזרת קורצן עוגיות קורצים צורות של עגולים, לבבות או כל צורה שאוהבים
- טובלים כל עוגייה בתערובת הסוכר לקבלת ציפוי קריספי (כמו שניצל)
- מניחים בתבנית המרופדת ואופים 13-15 דקות, כך שהעוגיות יישארו בהירות על פניהן אבל התחתית תקבל גוון זהוב
- בקערית מערבבים את מצרכי הגלייז לקבלת עיסה אחידה
- בעזרת מברשת מרחו שכבה דקה של גלייז, על העוגיות החמות (לאחר האפייה)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













2 תגובות
אהבתי מאד.מקווה להכין.תודה
נסי ותיהני