עוגיות הולנדיות מסורתיות עם בוטנים – טעימות, פריכות וניחוח חמאתי עשיר ||| מעל כל עוגייה מפזרים בוטנים קלויים שלמים, לרוב בוטנים עם קליפה חומה שנותנים טעם עמוק וקצת מלוח ||| העוגיות נמכרות בכל סופרמרקט ובמאפיות בהולנד, בדרך כלל באריזות פשוטות והן נשנוש אהוב עם קפה או תה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (20 עוגיות)
לציפוי
- בוטנים לא מלוחים
- 1 ביצה L טרופה
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה וסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא אוורירית (לא כדאי להכניס יותר מדי אוויר לתערובת)
- מוסיפים חצי מהקמח ומערבבים עד להטמעה
- וסיפים את שאר הקמח וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד. הערה: אל תערבבו יתר על המידה. לא רוצים שהעוגיות יתקשחו
- רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
- צרו מהבצק כדורים בגודל כף וסדרו על התבנית עם רווחים ביניהם
- כסו את התבנית בניילון נצמד ושימו התבנית עם הבצק למשך הלילה, במקרר
- למחרת, חממו תנור ל-175 מעלות
- בזמן שהתנור מתחמם, טרפו את הביצה והכינו את הבוטנים
- הוציאו מהקירור את תבנית האפייה, ושטחו את כדורי הבצק בעזרת כף היד
- לאחר מכן מרחו את העוגיות בביצה הטרופה
- לחצו בוטנים בחלק העליון של כל עוגייה
- אפו במשך 17-18 דקות עד להזהבה בחלקן העליון של העוגיות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













