מתכון: טארט תפוחי עץ עם שכבת ברולה

קינוח אלגנטי שמשלב בין קלאסיקה צרפתית כפרית לבין טכניקה מתוחכמת יותר ||| הבסיס הוא טארט פריך, בדרך כלל בצק עשיר בחמאה שנותן מרקם עדין אך יציב שמעליו מניחים שכבה של תפוחי עץ ||| מה שמייחד את הטארט הזה הוא שכבת ה"ברולה" – סוכר דק המפוזר מעל, שנשרף באמצעות ברנר או חום גבוה עד שנוצרת מעטפת קרמל דקה, קשה ונשברת בנגיעה, בדיוק כמו בקלאסיקת הקרם ברולה ||| השילוב של התפוחים הרכים והעסיסיים עם הקריספיות המתקתקה של הקרמל נותן משחק מרקמים מרשים – פריכות מול רכות, קרמיות מול קראנצ' ||| זה קינוח שמדבר לשני עולמות: מצד אחד עוגת תפוחים ביתית וחמימה, ומצד שני טכניקה של פטיסרי צרפתי יוקרתי ||| עוגה שמתאימה גם לאירוח חגיגי, בעיקר כשהוא מוגש חמים מעט, כך שהריחות של תפוחי עץ מקורמלים וקראסט הקרמל עוד מתפצחים ברגע ההגשה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי תפוחי-עץ עם שכבת ברולה (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (תבנית עגולה 20)

לבצק

למלית תפוחים

  • 5 תפוח-עץ טריים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 30 גרם סוכר
  • 1 כף ברנדי
  • מעט וניל

לקרם ברולה

לקישוט

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: במְעַבּד מזון מערבבים את הקמח, קמח שקדים, אבקת סוכר ומלח
  2. חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים לתערובת הקמחים. מעבדים בפולסים עד קבלת תערובת פירורית
  3. מוסיפים את חלמוני הביצים עם מים ומעבדים עד קבלת כדור בצק
  4. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר כחצי שעה
  5. מחממים תנור ל- 165 מעלות
  6. הכנת המלית: בתבנית אפייה מערבבים את קוביות תפוחי העץ עם הסוכר
  7.  מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות, עד קבלת גוון מעט מקורמל
  8. מצננים את תפוחי העץ האפויים ומוסיפים את הברנדי והווניל ומערבבים
  9. הרכבת הפאי: מרדדים את הבצק לעיגול גדול בקוטר התבנית ובעובי של חצי ס"מ לערך
  10. פורשים את הבצק בתוך התבנית. מקפידים שהבצק יהיה צמוד לתבנית ולא יהיו כיסי אוויר בין הבצק לתבנית
  11. חותכים עם סכין את קצוות הבצק הבולטים מעל גובה התבנית
  12. שמים את התבנית עם הבצק בתנור ואופים 20 דקות עד השחמה קלה
  13. שופכים את תפוחי-העץ על הבצק ומהדקים על התחתית
  14. מורידים טמפרטורת התנור ל- 120 מעלות
  15. הכנת שכבת הברולה: בקערת מיקסר מערבבים את השמנת מתוקה, סוכר, חלמוני ביצים ווניל לקבלת בלילה אחידה
  16. מוזגים את בלילת הברולה על שכבת תפוחי-העץ
  17. מכניסים את הפאי לתנור ואופים עד להתייצבות הקרם
  18. מוציאים מהתנור מצננים מעט ומעבירים את חום התנור ל- 180 מעלות
  19. בוזקים את הסוכר על הקרם ברולה כך שיהיה בשכבה אחידה
  20. מחזירים לתנור למספר דקות עד קבלת גוון ענברי עדין

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

מתכון: עוגת דבש טאטן

גרסה מתוקה וחגיגית לקלאסיקה הצרפתית המפורסמת טארט טאטן ||| בעוד שטארט טאטן המקורי עשוי מתפוחי עץ מקורמלים בחמאה וסוכר, כאן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *