מתכון: עוגת טפיוקה Cassava Cake

קינוח מפתיע שמבוסס על גרגרי הטפיוקה – עמילן שמופק משורש הקסאווה שנפוץ בעיקר בדרום אמריקה ובדרום־מזרח אסיה ||| הגרגרים הקטנים מתרככים בבישול והופכים לשקופים ובעלי מרקם ג’לטיני, מה שמעניק לעוגה מרקם ייחודי, מעט לעיס ולח מצד אחד ורך ונמס מצד אחר ||| בברזיל אפשר למצוא עוגת טפיוקה אפויה עם חלב קוקוס, ביצים L וסוכר, שמזכירה במרקמה פודינג יציב או עוגת גבינה ||| בפיליפינים מכינים Cassava Cake מבוססת על שורש קסאווה מגורר (קרוב לטפיוקה בצורתו הגולמית) עם חלב מרוכז וחלב קוקוס, והיא יוצאת עשירה ומתוקה במיוחד ||| בדרום־מזרח אסיה קיימות גרסאות קטנות ואישיות, שנאפות או מאודות, לעיתים עם תוספות של בננות, מנגו או פירות טרופיים אחרים ||| קינוח שמתאים גם לאנשים שמחפשים אלטרנטיבה ללא גלוטן, שכן טפיוקה היא נטולת גלוטן לחלוטין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קינוח טפיוקה (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (4-8 כוסיות זכוכית שקופות)

לבסיס

לקרם

לקישוט

שלבי הכנה

  1. מבשלים בסיר את פניני הטפיוקה עם המים על להבה נמוכה, עד שפניני הטפיוקה הופכות שקופות
  2. מסננים היטב במסננת עם חורים קטנטנים (כדי שהפנינים לא יברחו)
  3. מחזירים את פניני הטפיוקה לסיר וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עם הקרם קוקוס, מייפל ותמצית וניל ומערבבים לאיחוד
  4. יוצקים את התערובת לתבנית עוגה שקופה או כוסיות זכוכית ומצננים במקרר לפחות לילה
  5. הכנת הקרם: במְעַבֵּד מזון מרסקים את פירות היער יחד עם המייפל ומוסיפים מעט מים, עד שמתקבלת משחה קטיפתית מגרה
  6. מורחים שכבת קרם על בסיס הטפיוקה הקר
  7. מחזירים למקרר להתקשות

להגשה

  1. חותכים את פירות העונה לקוביות קטנות
  2. סוחטים על סלט הפירות מעט מיץ לימון כדי לשמור על הצבע
  3. מפזרים את סלט הפירות בנדיבות מעל שכבת הקרם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *