חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מסבחה שעועית Lima Bean Msabbaha

שעועית בובס או בובעס באידיש, היא שעועית לימה בשמה המוכר בלועזית ||| כולנו מכירים ומוקירים את המֶסָבָּחָה مسبحة Msabbaha או משאוושה مشوشة Mashawsha של החומוס המזרח תיכוני ||| הפעם מסבחה בגרסה קצת שונה וטעימה לא פחות ויש הטוענים יותר, מהמסבחה של חומוס ||| ואצלנו בבית משדרגים על ידי שילוב גרגרי חומוס עם שעועית בובס כבר בשלב הבישול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מסבחה משודרגת של חומוס ושעועית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. משרים את השעועית בהרבה מים במשך שעה
  2. מעבירים את השעועית ללא המים לסיר, וממלאים בהרבה מים חדשים עם מלח ועלה הדפנה
  3. מבשלים במשך 5-4 שעות או עד שהשעועית רכה כל כך שהיא ממש מתפרקת. טיפ: אפשר לקצר את זמן הבישול ע"י הוספת 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, אחרי הרתיחה או להשתמש בסיר לחץ
  4. מסננים את רוב הנוזלים כך שיישאר מעט מים בתחתית
  5. מועכים מעט מגרגרי השעועית עם מזלג, כך שחלק מהשעועית יישאר שלם והרוב מעוך
  6. מזלפים מעל את הטחינה הגולמית ומערבבים בעדינות אבל אין צורך להגיע לאחידות העיסה
  7. מעבירים את השעועית עם הטחינה לצלחות ההגשה
  8. קוצצים את הבצל לקוביות ממש קטנות ופורסים דק את הצ'ילי
  9. מפזרים מעל השעועית את הבצל קצוץ, צ'ילי, נענע מיובשת ושמן זית בנדיבות
  10. מגישים מיד עם פיתה טרייה, חצי ביצה ופלח לימון

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *