שעועית בובס או בובעס באידיש, היא שעועית לימה בשמה המוכר בלועזית ||| כולנו מכירים ומוקירים את המֶסָבָּחָה مسبحة Msabbaha או משאוושה مشوشة Mashawsha של החומוס המזרח תיכוני ||| הפעם מסבחה בגרסה קצת שונה וטעימה לא פחות ויש הטוענים יותר, מהמסבחה של חומוס ||| ואצלנו בבית משדרגים על ידי שילוב גרגרי חומוס עם שעועית בובס כבר בשלב הבישול ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3/4 כוס שעועית בובס יבשה או 2 כוסות שעועית מבושלת או כוס שעועית וכוס חומוס
- 1כפית מלח
- 1 עלה דפנה
- 1/2כוס טחינה גולמית
- 3/4בצל סגול
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי טרי
- 1 כפית נענע מיובשת
- שמן זית בנדיבות
להגשה
אופן הכנה
- משרים את השעועית בהרבה מים במשך שעה
- מעבירים את השעועית ללא המים לסיר, וממלאים בהרבה מים חדשים עם מלח ועלה הדפנה
- מבשלים במשך 5-4 שעות או עד שהשעועית רכה כל כך שהיא ממש מתפרקת. טיפ: אפשר לקצר את זמן הבישול ע"י הוספת 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה, אחרי הרתיחה או להשתמש בסיר לחץ
- מסננים את רוב הנוזלים כך שיישאר מעט מים בתחתית
- מועכים מעט מגרגרי השעועית עם מזלג, כך שחלק מהשעועית יישאר שלם והרוב מעוך
- מזלפים מעל את הטחינה הגולמית ומערבבים בעדינות אבל אין צורך להגיע לאחידות העיסה
- מעבירים את השעועית עם הטחינה לצלחות ההגשה
- קוצצים את הבצל לקוביות ממש קטנות ופורסים דק את הצ'ילי
- מפזרים מעל השעועית את הבצל קצוץ, צ'ילי, נענע מיובשת ושמן זית בנדיבות
- מגישים מיד עם פיתה טרייה, חצי ביצה ופלח לימון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…