עוגיות שמצליחות לשלב בין טעם נוסטלגי לבין תזונה מודעת ||| גרסה מחודשת לעוגיות תמרים מסורתיות, כאלה שמזכירות בית, שבתות אצל סבתא, או ממתק מזרח-תיכוני אבל עם טוויסט מודרני שמתאים לאורח חיים טבעוני ולבחירה בחומרי גלם מלאים וטבעיים ||| הבצק לרוב מבוסס על קמח מלא, שיבולת שועל טחונה או קמח כוסמין, עם שומן צמחי כמו שמן קוקוס או טחינה גולמית במקום חמאה ||| לעיתים מכניסים לתערובת גם שקדים טחונים או אגוזים, שנותנים מרקם עשיר ומזין יותר ||| המילוי, שהוא לב העוגייה, נשאר נאמן למקור: ממרח תמרים חלק (בדרך כלל מסוג מג'הול) אך מועשר בקִנָּמוֹן, הל, אגוזים קצוצים, או אפילו קליפת תפוז מגורדת ||| עוגייה שיכולה לשמש חטיף טבעי ומאוזן ||| העוגיות האלה אהובות במיוחד בקרב מי שמחפש פינוק שלא יכביד ומתאימות לילדים ולמבוגרים, ומשתלבות היטב בתפריט יומיומי של תזונה מאוזנת וטבעית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 4 כוסות קמח שיבולת שועל
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כף אבקת אפייה
- 2 כפות סילאן
- ½ כוס שמן קוקוס (נוזלי)
- 1 כוס חלב שקדים ללא סוכר או מיץ תפוחי-עץ טבעי
למילוי
- 700 גרם תמרים מג'הול מגולענים או מחית תמרים
- 2 כפות קקאו איכותי
- 1 כפית קִנָּמוֹן
- ¼ כפית ציפורן טחון
- ¼ כפית הל טחון
לפיזור
שלבי הכנה
- הכנת המילוי: אם משתמשים בתמרים ללא הגלעינים, משרים אותם במים חמים למשך 20 דקות לריכוך
- מסננים את המים ובמְעַבד מזון טוחנים אותם עד שמתקבלת מחית חלקה. הערה: אם משתמשים במחית תמרים מדלגים על השלבים 1-2
- מוסיפים לקערה עם מחית התמרים, את הקקאו ותבלינים, ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- הכנת הבצק: בקערה מערבבים את מצרכי הבצק ולשים ביד או במיקסר, לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים
- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים כל חלק בצק בין שני גיליונות נייר אפייה לקבלת מלבן של בצק
- מורחים על כל מלבן בצק שכבה אחידה של מילוי תמרים
- מגלגלים כל מלבן בצק לקבלת רולדה
- מניחים את 4 הרולדות שקיבלנו, על התבנית המרופדת
- חורצים כל גליל בצק עם סכין חד (לא משונן) ברווחים של עובי העוגיות שאוהבים
- אופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט, ואז מצננים היטב
- שהעוגיות בטמפרטורת החדר חותכים את גלילי העוגות לפי הסימונים
- למהדרים, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או ממתיק מלכותי מתאים
- מעבירים לקופסה אטומה וניתן לשמור בהקפאה לחודשים רבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…