מנה ים-תיכונית ריחנית ועשירה, שמשלבת בין עדינותו של דג הסלמון לבין טעמים עזים ועמוקים של זיתים, עגבניות, תבלינים ושמן זית ||| תבשיל צבעוני, פשוט יחסית, אך מרשים, שמביא לשולחן תחושת חום וביתיות עם ניחוחות של מטבח איטלקי או יווני ||| מנה מוגשת לרוב עם אורז, קוסקוס, פולנטה או לחם שיספוג את הרוטב ||| בשל הפשטות והמרכיבים הבסיסיים, זו מנה שנעה בקלות בין מטבחי עמים – עם טוויסטים אישיים ||| בגרסה מרוקאית ייתכן שתתווסף פפריקה ופלפל חריף, ובגרסה איטלקית – עלי טימין, זיתי קלמטה וקצת צלפים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 נתחי פילה סלמון ללא עור (או כל דג שאוהבים)
- 15-20 עגבניות שרי
- 200 גרם זיתי קלמטה ללא החרצנים
- חופן כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) טרייה קצוצה
- ½ לימון ללא הקליפה ובלי החלק הלבן
- 5 שיני שום חתוכות
- 5 שיני שום שלמות
- 1 פִּלְפֵּל ירוק חריף
- 2 פִּלְפֵּל יבש מתוק
- 2 פִּלְפֵּל שאטה
- 1 פִּלְפֵּל אדום חתוך לרצועות
- שמן זית
- 1 כף אריסה
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- ½ כף פלפל צ'ילי גרוס
- ¼ כפית כורכום
- מלח
שלבי הכנה
- מחלקים את הדג לקוביות
- משרה את קוביות הדג בקערה עם מיץ לימון 20 דקות
- שוטפים ומסננים היטב
- בסיר שטוח (סוטאז') מחממים ¼ כוס שמן זית, מוסיפה את השום והפלפלים
- מערבבים ומבשלים 3 דקות
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים בשמן יחד עם הפלפלים
- מוסיפים ½ כוס מים, חופן כוסברה, עגבניות שרי ו-½ לימון
- טועמים ומתקנים טעמים
- מוסיפה את קוביות הסלמון ומפזרים על הכול את הזיתים
- בכוס מערבבים שמן זית, ½ כף פפריקה ו- ¼ כף צ'ילי גרוס
- יוצקים את המרינדה על הדגים בסיר
- מפזרים שוב חופן כוסברה קצוצה, ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…