מתכון: תבשיל סלמון עם זיתים ושרי

מנה ים-תיכונית ריחנית ועשירה, שמשלבת בין עדינותו של דג הסלמון לבין טעמים עזים ועמוקים של זיתים, עגבניות, תבלינים ושמן זית ||| תבשיל צבעוני, פשוט יחסית, אך מרשים, שמביא לשולחן תחושת חום וביתיות עם ניחוחות של מטבח איטלקי או יווני ||| מנה מוגשת לרוב עם אורז, קוסקוס, פולנטה או לחם שיספוג את הרוטב ||| בשל הפשטות והמרכיבים הבסיסיים, זו מנה שנעה בקלות בין מטבחי עמים – עם טוויסטים אישיים ||| בגרסה מרוקאית ייתכן שתתווסף פפריקה ופלפל חריף, ובגרסה איטלקית – עלי טימין, זיתי קלמטה וקצת צלפים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חריימה דגים (צילום דני בר)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. מחלקים את הדג לקוביות
  2. משרה את קוביות הדג בקערה עם מיץ לימון 20 דקות
  3. שוטפים ומסננים היטב
  4. בסיר שטוח (סוטאז') מחממים ¼ כוס שמן זית, מוסיפה את השום והפלפלים
  5. מערבבים ומבשלים 3 דקות
  6. מוסיפים את התבלינים ומערבבים בשמן יחד עם הפלפלים
  7. מוסיפים ½ כוס מים, חופן כוסברה, עגבניות שרי ו-½ לימון
  8. טועמים ומתקנים טעמים
  9. מוסיפה את קוביות הסלמון ומפזרים על הכול את הזיתים
  10. בכוס מערבבים שמן זית, ½ כף פפריקה ו- ¼ כף צ'ילי גרוס
  11. יוצקים את המרינדה על הדגים בסיר
  12. מפזרים שוב חופן כוסברה קצוצה, ומביאים לרתיחה
  13. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *