עוגייה הולנדית מסורתית שמקורה במאה ה-17, והיא עדיין פופולרית מאוד, במיוחד בתקופת חגיגות סינטרקלאס Sinterklaas |||השם טאאי פירושו בהולנדית לעיס או קשה ללעיסה, וזה תיאור מדויק של העוגייה ||| העוגייה מתובלת לרוב בתערובת תבלינים הולנדית מסורתית שנקראת ספקולסקרידן Speculaaskruiden הכוללת קִנָּמוֹן, ציפורן, הל, אגוז מוסקט, זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ופִּלְפֵּל לבן ||| את המתיקות מקבלים לרוב ממולסה או סירופ סוכר כהה, שמעניקים לעוגייה את המרקם הדביק ואת טעמה העמוק ||| עוגיית טאאי-טאאי היא חלק מתרבות האפייה העשירה של הולנד, והיא מהווה גשר בין טעמים חמים ומנחמים של חורף ובין פולקלור הולנדי עתיק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (32 עוגיות)
- 190 גרם סוכר חום
- 130 גרם דבש
- 100 מ"ל מים
- 230 גרם קמח לבן
- 200 גרם קמח שיפון
- ¼ כף מלח
- 2 כפות אניס טחון
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 ביצה L, טרופה
שלבי הכנה
- בסיר על להבה בינונית ערבבו את הדבש, 170 גרם סוכר חום, 80 מ"ל מים והביאו לרתיחה
- הסירו את הסיר מהכיריים וערבבו פנימה את שני סוגי הקמח ומלח לאחוד וקבלת בצק
- הניחו לבצק לנוח 24 שעות, מכוסה בניילון נצמד, בטמפרטורת חדר קריר (בקיץ עדיף במקרר)
- ערבבו פנימה את שאר הסוכר החום (20 גרם), שאר המים (20 מ"ל), אניס טחון ואת אבקת האפייה, וערבבו לקבלת בצק אחיד
- העבירו את הבצק למשטח מקומח ורדדו אותו לעובי 1 ס"מ
- חממו תנור ל- 210 מעלות ושמנו תבנית אפייה או רפדו בנייר אפייה
- חתכו את הבצק לעגולים בעזרת סכין או חותכן עוגיות
- הניחו את עוגיות הבצק על תבנית האפייה שהכנתם מראש
- מרחו על עוגיות הבצק ביצה טרופה
- אפו את הטאאי-טאאי בתנור 12 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…