מתכון: עוגיית טָאאי־טָאאי הולנדית Taai-Taai

עוגייה הולנדית מסורתית שמקורה במאה ה-17, והיא עדיין פופולרית מאוד, במיוחד בתקופת חגיגות סינטרקלאס Sinterklaas  |||השם טאאי פירושו בהולנדית לעיס או קשה ללעיסה, וזה תיאור מדויק של העוגייה ||| העוגייה מתובלת לרוב בתערובת תבלינים הולנדית מסורתית שנקראת ספקולסקרידן Speculaaskruiden הכוללת קִנָּמוֹן, ציפורן, הל, אגוז מוסקט, זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ופִּלְפֵּל לבן ||| את המתיקות מקבלים לרוב ממולסה או סירופ סוכר כהה, שמעניקים לעוגייה את המרקם הדביק ואת טעמה העמוק ||| עוגיית טאאי-טאאי היא חלק מתרבות האפייה העשירה של הולנד, והיא מהווה גשר בין טעמים חמים ומנחמים של חורף ובין פולקלור הולנדי עתיק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות טאאי-טאאי הולנדיות (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (32 עוגיות)

שלבי הכנה

  1. בסיר על להבה בינונית ערבבו את הדבש, 170 גרם סוכר חום, 80 מ"ל מים והביאו לרתיחה
  2. הסירו את הסיר מהכיריים וערבבו פנימה את שני סוגי הקמח ומלח לאחוד וקבלת בצק
  3. הניחו לבצק לנוח 24 שעות, מכוסה בניילון נצמד, בטמפרטורת חדר קריר (בקיץ עדיף במקרר)
  4. ערבבו פנימה את שאר הסוכר החום (20 גרם), שאר המים (20 מ"ל), אניס טחון ואת אבקת האפייה, וערבבו לקבלת בצק אחיד
  5. העבירו את הבצק למשטח מקומח ורדדו אותו לעובי 1 ס"מ
  6. חממו תנור ל- 210 מעלות ושמנו תבנית אפייה או רפדו בנייר אפייה
  7. חתכו את הבצק לעגולים בעזרת סכין או חותכן עוגיות
  8. הניחו את עוגיות הבצק על תבנית האפייה שהכנתם מראש
  9. מרחו על עוגיות הבצק ביצה טרופה
  10. אפו את הטאאי-טאאי בתנור 12 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *