מתכון: מרק צ'ילה ירוק Green Chile Soup

מרק צ'ילי ירוק קל, מחמם ועשיר בטעם ||| מגישים לצד טורטיות חמות או באגט טרי ||| מומלץ לאוהבי החריף, להגיש מרק זה גם עם פרוסות פלפל חלפניו כבושים, גבינה ועשבי תיבול טריים בקערה לבנה ||| צמחונים יכולים להוסיף למרק קוביות טופו ואילו הקרניבורים יעדיפו קוביות בשר עוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק צ'ילה ירוק (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

  • 1 כף שמן זית או חמאה
  • ½ כוס בצל חתוך דק
  • 1 כפית שום כתוש
  • ½ כוס פִּלְפֵּל צ'ילי ירוק טרי קצוץ
  • 150 גרם בשר עוף או טופו חתוכים לקוביות
  • 1.5 כפיות כַּמּוֹן
  • 500 מ"ל ציר מרק שאוהבים (עוף או ירקות – מה שאוהבים)
  • 250 מ"ל שמנת צמחית 15%
  • שדרוג
  • 300 גרם גרגרי תירס (מקופסת שימורים או קפואים)

להגשה

אופן הכנה

  1. בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה מחממים את שמן הזית או ממיסים את החמאה
  2. מטגנים את הבצל 3-4 דקות עד לשקיפות
  3. מערבבים פנימה את השום, צ'ילי ירוק, עוף או טופו וכמון
  4. מבשלים כדקה עד שהטעמים מתערבבים
  5. מערבבים פנימה ומבשלים את ציר המרק שבחרתם והשמנת למשך כ- 5 דקות, עד שהמרק חם

הגשה

  1. יוצקים לקערות מרק
  2. מפזרים מעט גבינת צ'דר וקצת שמנת חמוצה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *