מאפה הולנדי קלאסי ואהוב, הנחשב לסמל של מאפיות הולנדיות מסורתיות ומשמעות השם היא עוגיות ממולאות ||| אכן מדובר בעוגיות חמאה גדולות ועגולות, שבמרכזן מסתתר מילוי עשיר של מרציפן או מחית שקדים מתוקה ||| המרקם של הבצק פריך מבחוץ אך רך מעט מבפנים, מה שיוצר שילוב מושלם בין פריכות לעדינות ||| העוגיות נוצרו לראשונה במאה ה־18 ונאפו בדרך כלל בחגים ובאירועים משפחתיים, אך כיום הן נמכרות כל השנה בבתי קפה, מאפיות וחנויות נוחות בהולנד ||| החלק העליון שלהן מצופה בביצה לקבלת גוון זהוב מבריק, ובמרכזו נהוג להניח שקד לקישוט וזה סימן ההיכר של העוגייה ||| במובנים רבים זו אחת העוגיות שמגלמות את רוח המטבח ההולנדי: פשוטה, כפרית אך מדויקת ומלאת חמימות ביתית ||| בדרום הולנד, העוגייה נקראת גם vulkoek או vulde herenkoek כלומר עוגת ג'נטלמן ממולאת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 500 גרם קמח
- 250 גרם סוכר חום
- 250 גרם חמאה ללא מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תערובת תבלינים הולנדית ספקולסקרידן Speculaaskruiden (כוללת קִנָּמוֹן, ציפורן, הל, אגוז מוסקט ,זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ופִּלְפֵּל לבן)
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה L
למלית
לקישוט
- 1 ביצה טרופה
- חצאי שקדים
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה, סוכר ושמנת עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים ביצה ומערבבים כדקה נוספת
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, תערובת התבלינים, ומלח ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי
- מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ויוצרים בידיים כדור בצק
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לצינון
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- הכנת העוגיות: מרדדים את הבצק ליריעה של 2-3 מ"מ
- חותכים 20 עיגולים בקוטר 10 ס"מ
- הניחו 10 מהעיגולים על תבנית האפייה
- בקערית ערבבו את מחית השקדים עם ביצה אחת לקבלת עיסה נוחה לעבודה
- שימו כף מחית שקדים במרכז כל עיגול בצק
- הניחו על עגולי הבצק עם המלית את שאר עיגולי הבצק שנשארו ולחצו בעדינות על הקצוות כלפי מטה כדי לסגור את העוגיות היטב
- מרחו את החלק העליון של העוגיות בביצה טרופה ונעצו מעל 1-2 חצאי שקדים
- לאחר שהוספתם את כל חצאי השקדים, מרחו שכבה נוספת של ביצה טרופה וזה ימנע מהשקדים ליפול
- הכניסו לתנור ואפו במשך 12-15 דקות עד הזהבה יפה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…













