מתכון: ביצ'אק בוכרי Bichak

כיסונים ממולאים בדלעת מהמטבח היהודי בוכרי או טאג'יקי או אפגאני ||| מאפה אפוי או מטוגן ממולא המגיע בצורות שונות – עגול, משולש או מרובע ||| מוגש לאורחים או בחג גם כמלווה לשעת תה או קפה ||| ניתן למלא ביצ'אק עם דלעת, ירקות וריבה לטעם מתוק, או בשר וגבינה לתוספת מלוחה או לארוחת הצהריים ||| ביצ'אק פופולריים גם מכיוון שקל להכין אותם בכמויות גדולות ||| ביצ'אק חלבי כשר עשוי ממילוי דלעת או גבינה עם יוגורט או שמנת חמוצה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ביצ'אק בוכרי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (כ-30 יחידות)

לבצק

למילוי דלעת

לציפוי

לרוטב יוגורט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. הכנת הבצק: ממיסים את השמרים היבשים עם קורט סוכר ב-1/2 כוס מים חמימים
  3. מניחים לשמרים כ- 10 דקות עד שמקציף
  4. בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, שמן וביצה
  5. מוסיפים את בלילת השמרים לקמח ומערבבים עד קבלת בצק
  6. ממשיכים ללוש את הבצק 5-10 דקות עד שהבצק חלק ואלסטי
  7. מניחים את הבצק בקערה משומנת היטב, מכסים ומניחים 60-75 דקות, במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח
  8. הכנת המלית: אם משתמשים בדלעת טרייה, צולים את הדלעת
  9. מסירים את הגבעול מהדלעת, חוצים אותה בזהירות לשניים ומגרדים את הגרעינים
  10. מכניסים את הדלעת לתבנית אפייה, כשהיא מונחת עם הצד הפתוח כלפי התבנית
  11. ממלאים את התבנית במים לגובה 1 ס"מ
  12. מכסים את הדלעת והתבנית, היטב בנייר כסף
  13. אופים כ- 45 דרות, עד שהדלעת רכה מאוד
  14. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 170 מעלות
  15. כשחצאי הדלעת התקררו מספיק כדי לעבוד איתם, מגרדים את הדלעת מתוך הקליפה ומועכים את הדלעת בעזרת מזלג לקבלת מחית
  16. מודדים 2-3 כוסות מחית דלעת להמשך (אם יש לכם יותר מחית, הניחו בצד לשימוש נוסף)
  17. במחבת גדול מחממים שמן זית על להבה בינונית
  18. מוסיפים בצל ומאדים כ- 10 דקות עד שהבצל מתרכך. מתבלים היטב במלח ופלפל.
  19. מוסיפים לבצלים 3 כוסות מחית דלעת (או טריה או מקופסת שימורים 450 גרם)
  20. מתבלים בסוכר, כמון, קינמון ופתיתי פלפל אדום ומערבבים לאיחוד
  21. ממשיכים לבשל את מלית הדלעת 10-15 דקות עד שהדלעת מתייבשת מעט ומתחממת, תוך ערבוב מדי פעם
  22. מתקנים תיבול במלח ופלפל
  23. כשהבצק תופח, מנקרים אותו ומחלקים לארבעה חלקים
  24. שומרים על 3 חלקים מכוסים. לוקחים חלק אחד ועל משטח מקומח קלות מרדדים לקבלת בצק דק ככל האפשר
  25. חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר 10 ס"מ
  26. אוספים את שאריות הבצק ומרדדים גם אותם כך שתקבלו סה"כ 6-7 עיגולי בצק
  27. מניחים כף גדושה של מילוי במרכז כל עיגול בצק
  28. סוגרים למשולש (כמו שסוגרים אוזן המן) וצובטים את הבצק במרכז כך שלא יישארו פתחים בבצק (הוא עלול להיפתח באפייה אן לא תהדקו היטב)
  29. מניחים את המאפים ממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  30. ממשיכים את שלבים 24-29 עם 3 חלקי הבצק האחרים
  31. טורפים ביצה עם כף אחת של מים
  32. מברישים את המאפים בשטיפת ביצים ומפזרים שומשום
  33. אופים את המאפים במשך 25 דקות עד להזהבה
  34. מצננים על רשת.
  35. הכנת רוטב יוגורט: בקערה בינונית, מערבבים שום כתוש, מיץ לימון ומלח ומניחים כ- 5 דקות כדי לרכך את טעם השום
  36. מערבבים את תערובת השום עם היוגורט והנענע
  37. מתקנים תיבול במלח ופלפל
  38. מטפטפים שמן זית

הגשה או אחסון

מגישים את המאפים חמים או בטמפרטורת החדר עם רוטב יוגורט לצידם.

שאריות מאפים ניתן לאחסן בכלי סגור על השיש למשך מספר ימים. לחמם או לצלות לפני ההגשה.

אפשר גם לעטוף היטב את המאפים ולהקפיא. מפשירים ומחממים לפני ההגשה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *